1. >
  2. Opskrifter>
  3. Råvarer>
  4. Kød>
  5. Fjerkræ>
  6. Grøn kyllingesalat

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Skrub kartoflerne grundigt med en grøntsagsbørste.

4.

Kom kartofler, vand og salt i en gryde. Læg låg på gryden, og bring det hele i kog. Kog kartoflerne i cirka 15 minutter, til de er møre. Gå videre med kylling og salat imens. Husk at holde øje med kartoflerne undervejs.

5.

Læg kyllingebrysterne i en gryde. Kom vand og salt i gryden, læg låg på og bring vandet i kog.

6.

Kog kyllingebrysterne ved lav varme i 12-15 minutter, til de er møre. Gå videre med salaten imens. Husk at holde øje med kyllingen undervejs.

7.

Salat: Skyl aspargesene, og bræk den nederste seje del af. Skær aspargesene i stykker på 3-4 centimeter.

8.

Kom vand og salt i en gryde, læg låg på, og bring vandet i kog.

9.

Læg aspargeserne forsigtigt ned i vandet, så det ikke sprøjter. Lad dem koge et minut.

10.

Stil et dørslag i vasken. Hæld det kogende vand og asparges ned i dørslaget, og lad aspargesene dryppe af.

11.

Sluk for gryden med kyllingekød, når kyllingen er mør. Lad kyllingekødet stå i gryden i 10 minutter. Hæld vandet fra.

12.

Riv det kolde kogte kyllingekød i mindre stykker med to gafler.

13.

Hæld kogevandet fra kartoflerne, når de har kogt. Lad kartoflerne køle lidt af, og skær dem i både.

14.

Tag bladene af salathovedet, og skyl dem grundigt. Lad salatbladene dryppe af på et rent viskestykke, og riv dem i mindre stykker. Se videoen.

15.

Skyl spidskålen, og skær stokken af. Skær spidskålen i tynde strimler. Se videoen.

16.

Skyl tomaterne, og skær dem i både.

17.

Læg de frosne ærter i koldt vand, og lad dem tø op.

18.

Kom kartofler, kyllingekød, asparges, salat, spidskål, tomater og ærter i en skål.

19.

Lav hvidløgsdressing, krydderurtedressing eller sur-sød chilidressing. (Vælg selv en. Se de næste steps for metoden).

20.

Hvidløgsdressing: Pil og pres hvidløg.

21.

Kom yoghurt, sennep og hvidløg i en skål. Rør godt. Smag dressingen til med salt og peber.

22.

Krydderurtedressing: Kom vand i en skål, og skyl de valgte krydderurter i vandet. Lad dem dryppe af på et rent viskestykke. Hak krydderurterne fint. Se videoen.

23.

Kom olie og eddike i en skål, og pisk det sammen.



24.

Kom de hakkede krydderurter, salt og peber i skålen, og bland det sammen. Smag til med salt og peber.

25.

Sur-sød chilidressing: Kom olie, honning, appelsinjuice og chilisovs i en skål. Rør det sammen. Smag dressingen til med salt.

26.

Hæld dressingen i skålen med salat, og bland kyllingesalaten sammen. Servér med groft brød til.

Næringsindhold per portion

Energi: 1785 kJ / 425 kcal

Protein: 26 %

Kulhydrat: 55 %

Fedt: 19 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Salat, skylle

Salat, skylle

Spidskål i strimler

Spidskål i strimler

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Inspiration

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 68 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 10 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min