Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Røræg:

3.

Slå et æg ud i et glas, og tjek for skaller. Hæld ægget op i en skål. Gentag med de andre æg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.

4.

Pisk æggene sammen med salt og peber.

5.

Tilsæt evt. 1 spiseske fløde eller 1 spiseske vand for at få en blødere konsistens.

6.

Tænd for en stegepande på middel-svag varme, og hæld olie eller smør på panden.

7.

Hæld æggemassen på panden, når den er varm.

8.

Bevæg æggemassen langsomt rundt på panden med en dejskraber, indtil æggemassen har sat sig, men stadig er lidt våd. Æggene bliver tilberedt færdig på eftervarmen.

9.

Server straks.

Næringsindhold per portion

Energi: 782 kJ / 187 kcal

Protein: 28 %

Kulhydrat: 2 %

Fedt: 70 %

Heraf mættet fedt: 3,5 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Inspiration

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min