Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Ris: Skyl risene i en skål. Hæld vandet fra, og skyl igen. Gentag, til vandet er helt klart. Se videoen.

4.

Kom koldt vand i skålen, til det dækker risene. Lad risene trække i cirka 20 minutter.

5.

Hæld vandet fra. Kom risene og 2 deciliter rent vand i en gryde. Læg låg på, og bring vandet i kog ved middel varme. Kog risene i cirka 10 minutter, til vandet er helt væk. Hæld risene i et stort fad.
Hæld vandet fra. Kom risene og 3 deciliter rent vand i en gryde. Læg låg på, og bring vandet i kog ved middel varme. Kog risene i cirka 10 minutter, til vandet er helt væk. Hæld risene i et stort fad.
Hæld vandet fra. Kom risene og 1 deciliter rent vand i en gryde. Læg låg på, og bring vandet i kog ved middel varme. Kog risene i cirka 10 minutter, til vandet er helt væk. Hæld risene i et stort fad.

6.

Rør eddike og sukker sammen i en skål, til sukkeret er helt opløst. Hæld eddike-blandingen over risene og bland forsigtigt rundt. Lad risene køle af, mens du laver fyldet.

7.

Fyld: Skyl asparges og knæk den grove ende af aspargesene af. Se videoen.

8.

Kom vand i en skål, og skyl purløgen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Se videoen.

9.

Hak purløgen fint.

10.

Skyl og skær radiserne i tynde skiver.

11.

Rul sushi: Læg din sushimåtte eller stykke husholdningsfilm på bordet. Dyp fingrene i et glas med koldt vand, så risene ikke klistrer. Se videoen.

12.

Læg et stykke tang på din sushimåtte. Vend den blanke side af tangen ned imod måtten.

13.

Læg halvdelen af risene på tangen. Fordel dem med våde fingre og tryk dem godt ud på tangen, så der er 1 centimeter ris fri for tang i toppen af måtten.
Læg halvdelen af risene på tangen. Fordel dem med våde fingre og tryk dem godt ud på tangen, så der er 1 centimeter, ris fri for tang i toppen af måtten.

14.

Læg asparges og revet peberrod på, i en stribe i bunden af måtten. Kom 2 spiseskeer flødeost ovenpå, og smør det let ud med en kniv. Drys med purløg.

15.

Kom 1 makrel-filet ovenpå.

16.

Brug måtten til at rulle ris og tang stramt rundt om fyldet. Tryk den sammen undervejs. Gør det samme med det andet stykke tang. Stil dine sushi-ruller i køleskabet i 10 minutter.
Brug måtten til at rulle ris og tang stramt rundt om fyldet. Tryk den sammen undervejs. Stil din sushi-rulle i køleskabet i 10 minutter.

17.

Skær sushi-rullerne i cirka 8 skiver hver. Pynt med radiseskiver ovenpå. Brug en skarp, våd kniv. Server med sojasovs, wasabi og syltet ingefær.
Skær sushi-rullen i cirka 8 skiver. Pynt med radiseskiver ovenpå. Brug en skarp, våd kniv. Server med sojasovs, wasabi og syltet ingefær.

Næringsindhold per portion

Energi: 1225 kJ / 293 kcal

Protein: 17 %

Kulhydrat: 43 %

Fedt: 40 %

Heraf mættet fedt 6,4 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Sushi-ris, koge

Sushi-ris, koge

Asparges, ordne grønne

Asparges, ordne grønne

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Sushi, rulle

Sushi, rulle

Inspiration

Samlet tid: 150 min

Arbejdstid: 120 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 52 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 50 min