1. >
  2. Opskrifter>
  3. Smagekassen>
  4. Rodfrugter>
  5. Rodfrugtchips på pande

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Rodfrugtchips:

3.

Skyl og skræl den søde kartoffel. Se videoen.

4.

Skyl og skræl rødbeden.

5.

Skyl og skræl pastinakken. Se videoen.

6.

Skær kartoffel, pstinak og rødbede i tynde skiver på et mandolinjern, så du får helt papirtynde skiver.

Få gerne hjælp af en voksen til at bruge mandolinjernet.

Hvis du ikke har et mandolinjern, kan du bruge en tyndskræller eller den side af et rivejern, som kan skære tynde skiver.

7.

Fyld tre skåle med vand, og tilsæt saltet til vandet. Kom hver slags rodfrugt ned i hver sin skål, så rødbederne ikke farver de andre rodfrugter. Lad dem stå i 5-10 minutter og trække

8.

Tag rodfrugterne op af vandet, og tør dem med et rent viskestykke.

9.

Tænd panden på middelvarme, og pensel hele panden med et tyndt lag olie.

10.

Steg rodfrugtchipsene på panden i ét lag. Chipsene må ikke ligge over hinanden.

11.

Tryk eventuelt chipsene ned mod panden med en paletkniv.

12.

Steg dem i cirka 2 minutter på hver side.

13.

Vend rodfrugtchipsene med en madpincet eller en paletkniv.

14.

Hvis nogle af chipsene ser lidt tørre ud, kan du pensle dem med lidt olie.

15.

Læg de færdige rodfrugtchips til afkøling på et stykke madpakkepapir, og fortsæt på samme måde med resten.

16.

Drys rodfrugtchipsene med lidt salt.

Næringsindhold per portion

Energi: 259 kJ / 62 kcal

Protein: 5 %

Kulhydrat: 37 %

Fedt: 52 %

Heraf mættet fedt: 0,04 g.

Kostfibre: 5 %

Kokkeskolevideoer

Tyndskræller

Tyndskræller

Forskel på pastinak og persillerod og skrælle pastinak

Forskel på pastinak og persillerod og skrælle pastinak

Inspiration

Samlet tid: 15 min

Arbejdstid: 10 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 80 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 60 min