Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

One pot med rodfrugter:

3.

Skyl og skræl kartoflerne. Skær dem i små tern. Se videoen.

4.

Skyl og skræl gulerødderne. Skær dem i små tern. Se videoen.

5.

Skyl og skræl knoldsellerien. Skær den i små tern. Se videoen.

6.

Skær citronen midt over og pres saften ud af den med en citronpresser. Se videoen.

7.

Skyl forårsløg. Skær bunden med rødder af, og den mørkegrønne top. Skær den hvide del i tynde skiver. Skær den grønne top i tynde skiver, og gem dem til senere. Se videoen.

8.

Kom olie i en stor gryde, og varm det op til middelhøj varme.

9.

Steg rodfrugt- og kartoffeltern i gryden i cirka 5 minutter.

10.

Kom vand, bouillonterning, citronsaft og hvidvinseddike i gryden, og rør det sammen. Lad det komme op at koge, og skru så ned på middelsvag varme. Lad det simre med låg på i 15 minutter, mens du forbereder fisken.

11.

Tag et rent skærebræt til fisken. Rens den, og skær den i nogle store stykker på cirka 3 x 3 centimeter. Krydr stykkerne med salt.

12.

Kom den hvide del af de hakkede forårsløg i gryden sammen med piskefløden. Rør rundt i retten.

13.

Læg fisken ovenpå grøntsagerne, og sæt låget på gryden. Lad det simre i 5 minutter.

14.

Pynt retten med den grønne del af forårsløget, server straks herefter din one pot med rodfrugter og fisk.

Næringsindhold per portion

Energi: 2180 kJ / 521 kcal

Protein: 21 %

Kulhydrat: 36 %

Fedt: 39 %

Heraf mættet fedt: 9,7 g.

Kostfibre: 3 %

Kokkeskolevideoer

Gorm viser, hvordan du ordner gulerødder og kartofler

Gorm viser, hvordan du ordner gulerødder og kartofler

Gulerod, skære i tern

Gulerod, skære i tern

Knoldselleri skære

Knoldselleri skære

Citrusfrugt, presse

Citrusfrugt, presse

Forårsløg, skære

Forårsløg, skære

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 40 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 35 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 90 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 22 min