![](/assets/images/menu-bg.jpg?width=1920&mode=crop&quality=80)
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Suppe>
- Fransk løgsuppe
Fransk løgsuppe
Samlet tid: 40 min.
Arbejdstid: 20 min.
Sværhedsgrad: Nem
![](/media/bqwhse4p/fransk-løgsuppe-5000-px.jpg?width=1920&heightratio=0.6666666666666666666666666667&mode=crop&quality=80)
Fransk løgsuppe er den perfekte opskrift til koldt og regnfuldt vejr. Løg er ikke bare noget, du putter i din burger eller kødsovs. De kan også være stjernen i din suppe! Løg er billige, og de har et hemmeligt trick: Når du sauterer/svitser dem, så karamelliserer de og bliver søde og fyldt med smag. Prøv selv her!
Tip: Du kan spise løgsuppe med ostebrød til.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til fransk løgsuppe
Suppe:
500 g. løg
750 g. løg
250 g. løg
2 fed hvidløg
3 fed hvidløg
1 fed hvidløg
2 tsk. olie
3 tsk. olie
1 tsk. olie
20 g. smør
30 g. smør
10 g. smør
1 spsk. hvedemel
1½ spsk. hvedemel
½ spsk. hvedemel
2 spsk. eddike
3 spsk. eddike
1 spsk. eddike
5 dl. vand
7,5 dl. vand
2,5 dl. vand
1 terning oksebouillon
1½ terning oksebouillon
½ terning oksebouillon
2 tørrede laurbærblade
3 laurbærblade
1 laurbærblade
2 kviste frisk timian
3 kviste frisk timian
1 kviste frisk timian
1 tsk. salt
1½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids peber
1½ knivspids peber
½ knivspids peber
![](/media/1t5k3qf1/løg2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Løg
![](/media/hawhuhqp/hvidløg-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Hvidløg
![](/media/y1dgtqfz/olivenolie-800px_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Olivenolie
![](/media/vvvboyyi/smoer-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Smør
![](/media/thfekxck/fdb_-hvedemel_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Hvedemel
![](/media/b3udce3c/lagereddike-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Eddike - lagereddike
![](/media/c2zbdnys/thumb_colourbox3099415.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Kogevand
![](/media/1wbhinr0/oksebouillion-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Oksebouillon
![](/media/cmanun1h/lauerbærblad.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Laurbærblad
![](/media/nvgdyvri/timian.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Timian (frisk)
![](/media/ksskkl1i/salt-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Salt
![](/media/t0qhiy5e/pebber_stcdt-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Peber
Køkkenredskaber til fransk løgsuppe
1 køkkenvægt
1 teske
1 spiseske
1 decilitermål
1 stor skarp kniv
1 lille skarp kniv
1 mellem gryde
1 grydeske
1 hvidløgspresser
![](/media/lwajbbjp/køkkenvægt-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Køkkenvægt
![](/media/jdubdacj/teske-som-måleske-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Teske
![](/media/3dznadpq/spiseske-måleske-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Spiseske
![](/media/kkrhgigi/decilitermål-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Decilitermål
![](/media/b3khocnu/stor-kniv-eller-kokkekniv-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Stor skarp kniv - kokkekniv
![](/media/zwtfetqj/urtekniv-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Urtekniv
![](/media/1tzjljdl/gryde.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Mellem gryde
![](/media/rnsbv2km/grydeskeer-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Grydeske
![](/media/4m0panrg/hvidløgspresser.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Hvidløgspresser
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Suppe:
3.
Pil løgene. Halvér løgene, og skær dem i skiver.
4.
Kom olie og smør op i en gryde, og varm det op til middelhøj varme.
5.
Kom løgene i gryden, og svits dem i 15 minutter. Du skal hele tiden røre i gryden med en grydeske, mens du svitser løgene. Ellers brænder de på. Se videoen.
6.
Pil hvidløgene, og pres dem direkte ned i gryden med en hvidløgspresser. Lad dem svitse med i 1 minut.
7.
Kom hvedemel i gryden, og lad det svitse med i 1 minut, mens du rører rundt.
8.
Tilsæt eddike, vand, bouillonterning, laurbærblade og timiankviste, og rør godt i bunden af gryden, så der ikke er noget, der brænder på.
9.
Skru ned på svag varme, og lad suppen simre i 5 minutter.
10.
Smag suppen til med salt og peber.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 556 kJ / 133 kcal
Protein: 8 %
Kulhydrat: 38 %
Fedt: 49 %
Heraf mættet fedt: 2,7 g.
Kostfibre: 4 %
Kokkeskolevideoer