
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Suppe>
- Fransk løgsuppe
Fransk løgsuppe
Samlet tid: 40 min.
Arbejdstid: 20 min.
Sværhedsgrad: Nem

Fransk løgsuppe er perfekt til koldt og regnfuldt vejr. Løgenes skarpe løgsmag forsvinder når de sauteres, og de ender med at få en sødlig smag, som er lige til at spise.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til fransk løgsuppe
Suppe:
500 g. løg
750 g. løg
250 g. løg
2 fed hvidløg
3 fed hvidløg
1 fed hvidløg
2 tsk. olie
3 tsk. olie
1 tsk. olie
20 g. smør
30 g. smør
10 g. smør
1 spsk. hvedemel
1½ spsk. hvedemel
½ spsk. hvedemel
2 spsk. eddike
3 spsk. eddike
1 spsk. eddike
5 dl. vand
7,5 dl. vand
2,5 dl. vand
1 oksebouillonterning
1½ oksebouillon-terning
½ oksebouillon-terning
2 tørrede laurbærblade
3 laurbærblade
1 laurbærblade
2 kviste frisk timian
3 kviste frisk timian
1 kviste frisk timian
1 tsk. salt
1½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids peber
1½ knivspids peber
½ knivspids peber

Løg

Hvidløg

Olivenolie

Smør

Hvedemel

Eddike

Kogevand

Oksebouillon

Laurbærblad

Timian (frisk)

Salt

Peber
Køkkenredskaber til fransk løgsuppe
1 køkkenvægt
1 teske
1 spiseske
1 decilitermål
1 stor skarp kniv
1 lille skarp kniv
1 mellem gryde
1 grydeske
1 hvidløgspresser

Køkkenvægt

Teske

Spiseske

Decilitermål

Stor skarp kniv

Lille skarp kniv

Mellem gryde

Grydeske

Hvidløgspresser
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Suppe:
3.
Pil løgene. Halvér løgene, og skær dem i skiver.
4.
Kom olie og smør op i en gryde, og varm det op til middelhøj varme.
5.
Kom løgene i gryden, og svits dem i 15 minutter. Du skal hele tiden røre i gryden med en grydeske, mens du svitser løgene. Ellers brænder de på. Se videoen.
6.
Pil hvidløgene, og pres dem direkte ned i gryden med en hvidløgspresser. Lad dem svitse med i 1 minut.
7.
Kom hvedemel i gryden, og lad det svitse med i 1 minut, mens du rører rundt.
8.
Tilsæt eddike, vand, bouillonterning, laurbærblade og timiankviste, og rør godt i bunden af gryden, så der ikke er noget, der brænder på.
9.
Skru ned på svag varme, og lad suppen simre i 5 minutter.
10.
Smag suppen til med salt og peber.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 556 kJ / 133 kcal
Protein: 8 %
Kulhydrat: 38 %
Fedt: 49 %
Heraf mættet fedt: 2,7 g.
Kostfibre: 4 %
Kokkeskolevideoer