Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Salat:

3.

Skrub de gule beder grundigt med en grøntsagsbørste under rindende vand, så de bliver helt fri for jord.

4.

Kom de gule beder op i en lille gryde, og dæk dem med vand. Skru op på høj varme, så vandet koger.

5.

Skru derefter ned på svag varme, og sæt låg på. Lad bederne simre i 40 minutter.

6.

Dæk dem med koldt vand, og lad dem køle helt af.

7.

Skyl grønkålen grundigt og træk den af stokken. Hak den fint, og kom den op i en salatskål. Se videoen.

8.

Skær top og bund af de gule beder, og skær dem derefter i både. Kom dem op i skålen til grønkålen.

9.

Skyl radiserne grundigt. Skær dem i tynde skiver, og kom dem op i skålen. Vend alle grøntsagerne godt sammen. Se videoen.

10.

Smuldr feta ud over salaten.

Dressing:

11.

Kom olie, eddike, sukker og salt i en lille skål, og pisk dem godt sammen med en gaffel. Hæld dressingen over den færdige salat lige inden servering.

Næringsindhold per portion

Energi: 782 kJ / 187 kcal

Protein: 14 %

Kulhydrat: 22 %

Fedt: 61 %

Heraf mættet fedt: 6,5 g.

Kostfibre: 3 %

Kokkeskolevideoer

Grønkål, ordne

Grønkål, ordne

Radiser, rense og ordne

Radiser, rense og ordne

Inspiration

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 15 min