![](/assets/images/menu-bg.jpg?width=1920&mode=crop&quality=80)
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Tilbehør>
- Grønt>
- Salat med gule kogte beder
Salat med kogte gule beder
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 20 min.
Sværhedsgrad: Medium
![](/media/11molsvz/gule-beder.jpg?width=1920&heightratio=0.6666666666666666666666666667&mode=crop&quality=80)
Har du prøvet at smage gule beder før? De er mildere i smagen end rødbeder. Når de koges bliver de endda lidt søde i smagen. Prøv dem i denne farverige salat.
Hvis du ikke har gule beder, så kan andre beder selvfølgelig også bruges.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til salat med gule kogte beder
Salat:
300 g. gule beder
450 g. gule beder
150 g. gule beder
100 g. grønkål
150 g. grønkål
50 g. grønkål
4 radiser
6 radiser
2 radiser
100 g. feta
150 g. feta
50 g. feta
Dressing:
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
1 spsk. eddike
1½ spsk. eddike
½ spsk. eddike
½ tsk. sukker
¾ tsk. sukker
¼ tsk. sukker
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
![](/media/tlyd42tz/gule-beder.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Gul bede
![](/media/n3mc35x3/grønkaal.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Grønkål
![](/media/3tefi0os/radisser_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Radise
![](/media/41alhp2r/fdb_-salatost_copy.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Fetaost
![](/media/y1dgtqfz/olivenolie-800px_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Olivenolie
![](/media/b3udce3c/lagereddike-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Eddike - lagereddike
![](/media/x0wbfdzv/fdb_-stroesukker_oeko_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Sukker
![](/media/ksskkl1i/salt-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Salt
Køkkenredskaber til salat med gule kogte beder
1 køkkenvægt
1 spiseske
1 teske
1 grøntsagsbørste
1 lille gryde med låg
1 stor skarp kniv
1 skærebræt
1 salatskål
1 lille skål
1 gaffel
![](/media/lwajbbjp/køkkenvægt-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Køkkenvægt
![](/media/3dznadpq/spiseske-måleske-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Spiseske
![](/media/jdubdacj/teske-som-måleske-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Teske
![](/media/pj2j2gx4/grøntsagsbørste.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Grøntsagsbørste
![](/media/snydq23g/fdb-redskaber07.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Lille gryde
![](/media/b3khocnu/stor-kniv-eller-kokkekniv-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Stor skarp kniv - kokkekniv
![](/media/svymhann/skærebræt-træ-og-plast-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Skærebræt
![](/media/bo2p3rt4/glasskål.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Glasskål
![](/media/oeghjqd5/lille-røreskål-3000-px-3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Lille røreskål
![](/media/ihrbhbk1/fdb-redskaber47.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Gaffel
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Salat:
3.
Skrub de gule beder grundigt med en grøntsagsbørste under rindende vand, så de bliver helt fri for jord.
4.
Kom de gule beder op i en lille gryde, og dæk dem med vand. Skru op på høj varme, så vandet koger.
5.
Skru derefter ned på svag varme, og sæt låg på. Lad bederne simre i 40 minutter.
6.
Dæk dem med koldt vand, og lad dem køle helt af.
7.
Skyl grønkålen grundigt og træk den af stokken. Hak den fint, og kom den op i en salatskål. Se videoen.
8.
Skær top og bund af de gule beder, og skær dem derefter i både. Kom dem op i skålen til grønkålen.
9.
Skyl radiserne grundigt. Skær dem i tynde skiver, og kom dem op i skålen. Vend alle grøntsagerne godt sammen. Se videoen.
10.
Smuldr feta ud over salaten.
Dressing:
11.
Kom olie, eddike, sukker og salt i en lille skål, og pisk dem godt sammen med en gaffel. Hæld dressingen over den færdige salat lige inden servering.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 782 kJ / 187 kcal
Protein: 14 %
Kulhydrat: 22 %
Fedt: 61 %
Heraf mættet fedt: 6,5 g.
Kostfibre: 3 %
Kokkeskolevideoer