- >
- Opskrifter>
- Smagekassen>
- Rodfrugter>
- Rodfrugtchips på pande
Rodfrugtchips på pande
Samlet tid: 45 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem
Elsker du også sprøde salte chips? Har du prøvet at lave dine egne? Her har du muligheden for at lave dine egne chips af rodfrugter på en pande. De er heeeelt vildt sprøde.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til rodfrugtchips på pande
Rodfrugtchips:
80 g. sød kartoffel
140 g. sød kartoffel
60 g. sød kartoffel
60 g. rødbede
90 g. rødbede
30 g. rødbede
60 g. pastinak
90 g. pastinak
30 g. pastinak
1 spsk. smagsneutral olie (fx solsikkekerneolie)
1½ spsk. smagsneutral olie (fx solsikkekerneolie)
½ spsk. smagsneutral olie (fx solsikkekerneolie)
½ tsk. salt til hver skål
1 tsk. salt til hver skål
¼ tsk. salt til hver skål
Lidt ekstra salt til at drysse på rodfrugtchipsene
Lidt ekstra salt til at drysse på rodfrugtchipsene
Lidt ekstra salt til at drysse på rodfrugtchipsene
Sød kartoffel (batat)
Rødbede
Pastinak
Solsikkeolie
Salt
Køkkenredskaber til rodfrugtchips på pande
1 køkkenvægt
1 spiseske
1 teske
1 kartoffelskræller
1 mandolinjern eller 1 stor skarp kniv
3 mellem skåle
1 rent viskestykke
1 lille skål
1 bagepensel
1 stor stegepande
2 paletknive eller 1 madpincet
1 stykke madpakkepapir
Køkkenvægt
Spiseske
Teske
Kartoffelskræller
Mandolinjern
Mellem røreskål
Viskestykke
Lille røreskål
Bagepensel
Stegepande
Paletkniv
Madpapir
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Rodfrugtchips:
3.
Skyl og skræl den søde kartoffel. Se videoen.
4.
Skyl og skræl rødbeden.
5.
Skyl og skræl pastinakken. Se videoen.
6.
Skær kartoffel, pstinak og rødbede i tynde skiver på et mandolinjern, så du får helt papirtynde skiver.
Få gerne hjælp af en voksen til at bruge mandolinjernet.
Hvis du ikke har et mandolinjern, kan du bruge en tyndskræller eller den side af et rivejern, som kan skære tynde skiver.
7.
Fyld tre skåle med vand, og tilsæt saltet til vandet. Kom hver slags rodfrugt ned i hver sin skål, så rødbederne ikke farver de andre rodfrugter. Lad dem stå i 5-10 minutter og trække
8.
Tag rodfrugterne op af vandet, og tør dem med et rent viskestykke.
9.
Tænd panden på middelvarme, og pensel hele panden med et tyndt lag olie.
10.
Steg rodfrugtchipsene på panden i ét lag. Chipsene må ikke ligge over hinanden.
11.
Tryk eventuelt chipsene ned mod panden med en paletkniv.
12.
Steg dem i cirka 2 minutter på hver side.
13.
Vend rodfrugtchipsene med en madpincet eller en paletkniv.
14.
Hvis nogle af chipsene ser lidt tørre ud, kan du pensle dem med lidt olie.
15.
Læg de færdige rodfrugtchips til afkøling på et stykke madpakkepapir, og fortsæt på samme måde med resten.
16.
Drys rodfrugtchipsene med lidt salt.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 259 kJ / 62 kcal
Protein: 5 %
Kulhydrat: 37 %
Fedt: 52 %
Heraf mættet fedt: 0,04 g.
Kostfibre: 5 %
Kokkeskolevideoer