
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Tilbehør>
- Grønt og kartofler>
- Bulgursalat med bolsjebeder
Bulgursalat med bolsjebeder
Samlet tid: 40 min.
Arbejdstid: 20 min.
Sværhedsgrad: Nem

Se lige de flotte bolsjebeder... WOW - De gør da bulgursalaten heeelt vildt flot. Bolsjebeder smager ikke af lige så meget som en almindelig rødbede, men giver et godt knas med sin sprøde personlighed. Server salaten til din favorit deller eller bøffer, eller spis den som den er - måske i madpakken?
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til bulgursalat med bolsjebeder
Salat:
2 dl. bulgur
3 dl. bulgur
1 dl. bulgur
Vand til at koge bulgur
1 bolsjebede
1½ bolsjebede
½ bolsjebede
2 appelsiner
3 appelsiner
1 appelsin
Dressing:
1 spsk. olivenolie
1½ spsk. olivenolie
½ spsk. olivenolie
1 spsk. honning
1½ spsk. honning
½ spsk. honning
½ dl. frisk persille
¾ dl. frisk persille
¼ dl. frisk persille
1 knivspids salt
1½ knivspids salt
½ knivspids salt
1 knivspids peber
1½ knivspids peber
½ knivspids peber

Bulgur (fuldkorn)

Kogevand

Bolsjebeder

Appelsin

Olivenolie

Honning

Persille

Salt

Peber
Køkkenredskaber til bulgursalat med bolsjebeder
1 decilitermål
1 spiseske
1 lille skarp kniv
1 lille gryde med låg
1 kartoffelskræller
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 mellemstor skål
1 lille skål
1 rent viskestykke

Decilitermål

Spiseske

Lille skarp kniv

Lille gryde

Kartoffelskræller

Skærebræt

Stor skarp kniv

Mellem skål

Citruspresser

Lille skål

Viskestykke
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Salat:
3.
Kog bulguren efter pakkens anvisning. Lad bulguren køle helt af, når den er kogt.
4.
Skræl bolsjebeden, og skær den i tynde skiver. Læg skiverne ovenpå hinanden, og skær dem i tynde strimler. Se videoen.
5.
Filetér den ene af appelsinerne. Se videoen.
Skær appelsinen over på midten. Filetér den ene halvdel af appelsinen. Se videoen.
Dressing:
6.
Halver den anden appelsin. Pres saften fra den med en citruspresser. Kom saften op i en mellemstor skål.
Pres saften fra den anden halve appelsin med en citruspresser. Kom saften op i en mellemstor skål.
7.
Kom olivenolie og honning i skålen, og rør godt rundt.
8.
Tilsæt den afkølede bulgur, bolsjebedestavene og appelsinfileterne.
9.
Kom vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Se videoen.
10.
Hak persillen groft, og kom den op i bulgursalaten. Bland det hele godt sammen. Se videoen.
11.
Smag salaten til med salt og peber.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 996 kJ / 238 kcal
Protein: 11 %
Kulhydrat: 65 %
Fedt: 18 %
Kostfibre: 6 %
Kokkeskolevideoer