1. >
  2. Opskrifter>
  3. Aftensmad>
  4. Tilbehør>
  5. Grønt>
  6. Bulgursalat med bolsjebeder

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Koge bulgur:

3.

Mål vandet af, og kom det op i en gryde. Skru op til høj varme. Se videoen.

4.

Når vandet koger, tilsæt bulgur og salt. Læg låg på.

5.

Lad bulguren koge i 2 minutter. Sluk derefter for varmen.

6.

Fjern gryden fra varmen, og lad bulguren stå i 10-15 minutter med låg på.

Grøntsager:

7.

Skyl og skræl bolsjebeden. Se videoen.

8.

Skær bolsjebeden i tynde strimler på en mandolinjern. Se videoen.

9.

Filetér den ene af appelsinerne. Se videoen.

Skær appelsinen over på midten. Filetér den ene halvdel af appelsinen. Se videoen.

Dressing:

10.

Halver den anden appelsin. Pres saften fra den med en citruspresser. Kom saften op i en mellemstor skål.

Pres saften fra den anden halve appelsin med en citruspresser. Kom saften op i en mellemstor skål.

11.

Kom olivenolie og honning i skålen, og rør godt rundt.

12.

Tilsæt den afkølede bulgur, bolsjebedestavene og appelsinfileterne.

13.

Kom vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Se videoen.

14.

Hak persillen groft, og kom den op i bulgursalaten. Bland det hele godt sammen. Se videoen.

15.

Smag salaten til med salt og peber.

Næringsindhold per portion

Energi: 996 kJ / 238 kcal

Protein: 11 %

Kulhydrat: 65 %

Fedt: 18 %

Kostfibre: 6 %

Kokkeskolevideoer

Bulgur, koge

Bulgur, koge

Sådan skræller du bolsjebeder

Sådan skræller du bolsjebeder

Skære i julienne

Skære i julienne

Appelsin, filetere

Appelsin, filetere

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Krydderurter, hakke

Krydderurter, hakke

Inspiration

Samlet tid: 45 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 15 min

Arbejdstid: 15 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 20 min