![](/assets/images/menu-bg.jpg?width=1920&mode=crop&quality=80)
- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Grove grøntsager>
- Gulerødder>
- Bagte gulerødder
Bagte gulerødder
Samlet tid: 40 min.
Arbejdstid: 15 min.
Sværhedsgrad: Nem
![](/media/vpgp4txi/bagte_gulerodder.jpg?width=1920&heightratio=0.6666666666666666666666666667&mode=crop&quality=80)
Bagte gulerødder er gode som tilbehør i stedet for den klassiske gulerodssalat. Når gulerødderne kommer i ovnen, bliver de dejligt søde. Et lille drys med chili giver god smag. Prøv selv!
Tip: Spis fx kylling til de bagte gulerødder.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til bagte gulerødder
Bagte gulerødder:
8 gulerødder i forskellige farver (ca. 600 g.)
12 gulerødder i forskellige farver (ca. 900 g.)
4 gulerødder i forskellige farver (ca. 300 g.)
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 tsk. chiliflager
1 ½ tsk. chiliflager
½ tsk. chiliflager
2 spsk. sesamfrø
3 spsk. sesamfrø
1 spsk. sesamfrø
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
![](/media/uumnpdz5/gullerødder.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Gulerod
![](/media/ksskkl1i/salt-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Salt
![](/media/uxjbxw3i/chilliflager.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Chili (flager)
![](/media/zvonvmi3/colourbox3099373.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Sesamfrø
![](/media/go0fueac/olie-smagsneutral-3000-px-3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Olie - smagsneutral
Køkkenredskaber: til bagte gulerødder
1 køkkenvægt
1 kartoffelskræller
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 ovnfast fad
1 teske
1 spiseske
![](/media/lwajbbjp/køkkenvægt-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Køkkenvægt
![](/media/tqpe14sq/kartoffelskræller.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Kartoffelskræller
![](/media/svymhann/skærebræt-træ-og-plast-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Skærebræt
![](/media/b3khocnu/stor-kniv-eller-kokkekniv-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Stor skarp kniv - kokkekniv
![](/media/mqsguq30/ovnfast-fad.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Ovnfast fad
![](/media/jdubdacj/teske-som-måleske-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Teske
![](/media/3dznadpq/spiseske-måleske-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Spiseske
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Bagte gulerødder:
3.
Skyl, og skræl gulerødderne. Se videoen.
4.
Skær gulerødderne ud i store tern. Kom gulerødderne i et ovnfast fad. Se videoen.
Skær gulerødderne ud i store tern. Kom gulerødderne i et ovnfast fad. Se videoen.
Skær gulerødderne ud i store tern. Kom gulerødderne i et ovnfast fad. Se videoen.
5.
Drys salt, chiliflager og sesam over gulerødderne. Hæld olie over gulerødderne. Bland det hele sammen.
6.
Tænd ovnen på 180 grader. Kom fadet med gulerødderne i ovnen. Bag gulerødderne i 25 minutter.
7.
Tag gulerødderne ud af ovnen. Sluk for ovnen. Server.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 3447 kJ / 824 kcal
Protein: 16 %
Kulhydrat: 34 %
Fedt: 49 %
Heraf mættet fedt: 7,68 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer