Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Skær skrællen af knold-sellerien. Se videoen.

4.

Skær knold-sellerien i grove stykker.

Skær halvdelen af knold-sellerien i grove stykker.

5.

Kom stykkerne i en gryde og dæk dem med koldt vand. Læg låg på. Bring vandet i kog ved høj varme. Skru ned på lav varme og lad det koge i cirka 15 minutter.

6.

Rist imens hassel-nødderne på en stegepande ved middel varme i cirka 3-4 minutter. Se videoen.

7.

Hak hasselnødderne groft. Se videoen.
Hak hasselnødderne groft. Se videoen.

8.

Hæld kogevand og selleristykker i et dørslag i vasken. Lad stykkerne dryppe godt af. Se videoen.

9.

Riv skallen af citronen på den fine side af et rivejern. Se videoen.

10.

Kom selleri-stykkerne og salt i en blender. Blend, til den er lækker cremet, som en meget blød kartoffelmos.

11.

Tilsæt fløde eller mælk og ½ teske citronskal og blend kort. Smag mosen til med salt, peber og eventuel lidt mere citronskal eller lidt citronsaft.
Tilsæt fløde eller mælk og 1 teske citronskal og blend kort. Smag mosen til med salt, peber og eventuel lidt mere citronskal eller lidt citronsaft.
Tilsæt fløde eller mælk og ¼ teske citronskal og blend kort. Smag mosen til med salt, peber og eventuel lidt mere citronskal eller lidt citronsaft.

12.

Hæld i en skål og drys med ristede hasselnødder.

Næringsindhold per portion

Energi: 565 kJ / 135 kcal

Protein: 13 %

Kulhydrat: 43 %

Fedt: 44 %

Heraf mættet fedt: 3,5 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Knoldselleri skære

Knoldselleri skære

Hasselnødder, riste

Hasselnødder, riste

Nødder, hakke

Nødder, hakke

Sådan moser du grøntsager

Sådan moser du grøntsager

Citron, rive skal

Citron, rive skal

Inspiration

Borsjtj

Medium

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 40 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 10 min