
- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Grove grøntsager>
- Rodfrugter>
- Rødbedesuppe
Rødbedesuppe
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 40 min.
Sværhedsgrad: Nem

Uh, peberrod kan være lidt krads, og hvis man får for meget, kan det næsten give tårer i øjnene. Men i denne opskrift - sammen med den søde og flotte rødbedesuppe, smager det dejligt.
Tip: Server hjemmelavede grovflutes til suppen. Find opskriften her i GoCook.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til rødbedesuppe
Suppe
300 g. rødbeder
450 g. rødbeder
150 g rødbeder
2-3 kartofler
3-4 kartofler
1-2 kartofler
5-6 stilke bladselleri
7-8 stilke bladselleri
2-3 stilke bladselleri
1 løg
2 mellem løg
1 lille løg
25 g. smør
40 g smør
15 g smør
8-10 dl vand
12-14 dl vand
4-5 dl vand
2 terninger grøntsagsbouillon
3 terninger grøntsagsbouillon
1 terning grøntsagsbouillon
2 laurbærblade
3 laurbærblade
1 laurbærblad
1 tsk. salt
1½ tsk groft salt
½ tsk groft salt
1 knivspids peber
1/4 tsk friskkværnet peber
Lidt friskkværnet peber
2-3 spsk. vineddike
3-4 spsk vineddike
1-2 spsk vineddike
Peberrodscreme
2 dl creme fraiche 9%
3 dl creme fraiche 9%
1 dl creme fraiche 9%
3-4 spsk. friskrevet peberrod
4-5 spsk friskrevet peberrod
1-2 spsk friskrevet peberrod
1 tsk. sukker
1½ tsk sukker
½ tsk sukker
Tilbehør
Fuldkornsbrød

Rødbede

Kartoffel

Bladselleri

Løg

Smør

Vand

Grøntsagsbouillon

Laurbærblad

Salt

Peber

Vineddike

Creme fraiche

Peberrod

Sukker

Fuldkornsbrød
Køkkenredskaber til rødbedesuppe
1 blender, foodprocesser eller stavblender
1 køkkenvægt
1 kartoffelskræller
1 sæt måleskeer
1 declitermål
1 skærebræt
1 hulske
1 rivejern
1 stor skarp kniv
1 stor gryde
1 grydelåg
1 grydeske
1 stor skål
1 lille skål
1 spiseske

Stavblender

Køkkenvægt

Kartoffelskræller

Måleskeer

Decilitermål

Skærebræt

Hulske

Rivejern

Stor skarp kniv - kokkekniv

Stor gryde

Grydelåg

Grydeske

Stor røreskål

Lille røreskål

Spiseske
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Rødbedesuppe:
3.
Vask, og skræl rødbederne. Skær dem i mindre stykker. Se videoen.
4.
Vask, og skræl kartoflerne. Skær dem i mindre stykker. Se videoen.
5.
Vask sellerierne. Skær dem i små stykker. Gem cirka ¼ af selleristykkerne til suppefyld. Se videoen.
6.
Pil, og hak løget. Se videoen.
7.
Kom smørret i en gryde, og smelt det.
8.
Kom løgene i gryden, og steg dem i cirka 3 minutter, til de er blevet bløde. De må ikke blive brune. Se videoen.
9.
Tilsæt rødbede, kartoffel og ¾ af selleri-ternene. Steg i cirka 5 minutter, mens du rører rundt. Tilsæt vand, grøntsagsbouillon og laurbærblad, og rør rundt. Se videoen.
10.
Læg låg på gryden og skru ned på middelvarme. Kog grøntsagerne i 20 minutter, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Grøntsagerne skal slippe kniven nemt.
11.
Tag laurbærbladene op af suppen med en hulske, og smid dem up. Lad suppen køle lidt af.
12.
Stil en stavblender i gryden, og blend suppen. Du kan også blende suppe lidt ad gangen i en blender. Se videoen.
Peberrodscreme:
13.
Skræl peberroden, og riv den på den fine side af et rivejern.
14.
Kom peberrod, creme fraiche og sukker i en skål, og rør det sammen.
15.
Varm suppen op igen. Hvis du synes, den er for tyk, kan du tilsætte lidt mere bouillon. Smag suppen til med salt, peber og eddike.
16.
Tilsæt resten af selleri-ternene, og servér suppen med peberrodscreme og groft brød til.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1441 kJ / 343 kcal
Protein: 9 %
Kulhydrat: 50 %
Fedt: 41 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer