- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Grove grøntsager>
- Rodfrugter>
- Rødbedesuppe
Rødbedesuppe
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 40 min.
Sværhedsgrad: Nem
Uh, peberrod kan være lidt krads, og hvis man får for meget, kan det næsten give tårer i øjnene. Men i denne opskrift - sammen med den søde og flotte rødbedesuppe, smager det dejligt.
Tip: Server hjemmelavede grovflutes til suppen. Find opskriften her i GoCook.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til rødbedesuppe
Suppe
300 g. rødbeder
450 g. rødbeder
150 g rødbeder
2-3 kartofler
3-4 kartofler
1-2 kartofler
5-6 stilke bladselleri
7-8 stilke bladselleri
2-3 stilke bladselleri
1 løg
2 mellem løg
1 lille løg
25 g. smør
40 g smør
15 g smør
8-10 dl vand
12-14 dl vand
4-5 dl vand
2 terninger grøntsagsbouillon
3 terninger grøntsagsbouillon
1 terning grøntsagsbouillon
2 laurbærblade
3 laurbærblade
1 laurbærblad
1 tsk. salt
1½ tsk groft salt
½ tsk groft salt
1 knivspids peber
1/4 tsk friskkværnet peber
Lidt friskkværnet peber
2-3 spsk. vineddike
3-4 spsk vineddike
1-2 spsk vineddike
Peberrodscreme
2 dl creme fraiche 9%
3 dl creme fraiche 9%
1 dl creme fraiche 9%
3-4 spsk. friskrevet peberrod
4-5 spsk friskrevet peberrod
1-2 spsk friskrevet peberrod
1 tsk. sukker
1½ tsk sukker
½ tsk sukker
Tilbehør
Fuldkornsbrød
Rødbede
Kartoffel
Bladselleri
Løg
Smør
Vand
Grøntsagsbouillon
Laurbærblad
Salt
Peber
Vineddike
Creme fraiche
Peberrod
Sukker
Fuldkornsbrød
Køkkenredskaber til rødbedesuppe
1 blender, foodprocesser eller stavblender
1 køkkenvægt
1 kartoffelskræller
1 sæt måleskeer
1 declitermål
1 skærebræt
1 hulske
1 rivejern
1 stor skarp kniv
1 stor gryde
1 grydelåg
1 grydeske
1 stor skål
1 lille skål
1 spiseske
Stavblender
Køkkenvægt
Kartoffelskræller
Måleskeer
Decilitermål
Skærebræt
Hulske
Rivejern
Stor skarp kniv - kokkekniv
Stor gryde
Grydelåg
Grydeske
Stor røreskål
Lille røreskål
Spiseske
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Rødbedesuppe:
3.
Vask, og skræl rødbederne. Skær dem i mindre stykker. Se videoen.
4.
Vask, og skræl kartoflerne. Skær dem i mindre stykker. Se videoen.
5.
Vask sellerierne. Skær dem i små stykker. Gem cirka ¼ af selleristykkerne til suppefyld. Se videoen.
6.
7.
8.
Kom løgene i gryden, og steg dem i cirka 3 minutter, til de er blevet bløde. De må ikke blive brune. Se videoen.
9.
Tilsæt rødbede, kartoffel og ¾ af selleri-ternene. Steg i cirka 5 minutter, mens du rører rundt. Tilsæt vand, grøntsagsbouillon og laurbærblad, og rør rundt. Se videoen.
10.
11.
12.
Stil en stavblender i gryden, og blend suppen. Du kan også blende suppe lidt ad gangen i en blender. Se videoen.
Peberrodscreme:
13.
Skræl peberroden, og riv den på den fine side af et rivejern.
14.
15.
Varm suppen op igen. Hvis du synes, den er for tyk, kan du tilsætte lidt mere bouillon. Smag suppen til med salt, peber og eddike.
16.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1441 kJ / 343 kcal
Protein: 9 %
Kulhydrat: 50 %
Fedt: 41 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer