Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Skolde glas:

3.

Kog ½ liter vand i en elkedel eller en lille gryde.

4.

Stil et patentglas og låget til glasset i håndvasken, og fyld patentglasset og låget med kogende vand.

5.

Lad det stå, mens du fortsætter med opskriften.

Lage:

6.

Kom vand, eddike, sukker, salt, peberkorn og eventuelt laurbærblade i en lille gryde. Lad det koge, indtil sukkeret er smeltet. Rør undervejs i gryden. Lad eddikelagen køle af, til den er fingervarm.

7.

Tilsæt evt. konserveringsmiddel.

Gulerødder:

8.

Skyl og skræl gulerødderne. Se videoen.

9.

Skær gulerødderne i tynde skiver på et mandolinjern. Få gerne hjælp af en voksen til at bruge mandolinjernet. Hvis du ikke har et mandolinjern, kan du bruge den side af rivejernet, som kan skære tynde skiver. Se videoen.

10.

Hæld det kogte vand ud af patentglasset. Pas på, du ikke brænder dig. Få eventuelt hjælp af en voksen.

11.

Kom gulerodsstrimlerne i det skoldede glas.

12.

Hæld eddikelagen over gulerodsskiverne i sylteglasset. Gulerodsskiverne skal være helt dækket.

13.

Kom låget på med det samme, uden at røre lågets inderside.

14.

Lad glasset stå på køkkenbordet, i mens det køler af. Hvis du skal bruge de syltede gulerødder med det samme, så spis dem til den ret, du ønsker, når lagen ikke længere er varm. Ellers skal glasset på køl, til du skal bruge de syltede gulerødder.

Næringsindhold per portion

Energi: 510 kJ / 122 kcal

Protein: 2 %

Kulhydrat: 86 %

Fedt: 4 %

Kostfibre: 2 %

Kokkeskolevideoer

Skrælle gulerod

Skrælle gulerod

Gulerod i tykke og tynde skiver

Gulerod i tykke og tynde skiver

Inspiration

Samlet tid: 40 min

Arbejdstid: 40 min

Samlet tid: 70 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 93 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 51 min