
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Suppe>
- Kartoffel-porresuppe
Kartoffel-porresuppe
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Nem

Hold efterårs-kulden på afstand med en cremet suppe.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til kartoffel-porresuppe
Kartoffel-porresuppe:
1 løg
½ løg
2 fed hvidløg
1 fed hvidløg
2 porrer
1 porre
600 g. kartofler
300 g. kartofler
2 persillerødder
1 persillerod
1 grøntsags-bouillonterning
½ grøntsags-bouillonterning
1 spsk. olie
½ dl. timian
¼ dl. timian
1 l. vand
½ l. vand
5 spsk. cremefraiche
2 ½ spsk. cremefraiche
2 tsk. salt
1 tsk. salt
1 tsk. peber
½ tsk. peber
Topping:
125 g. bacon i tern
200 g. bacon i tern
65 g. bacon i tern
5 skiver rugbrød
7 ½ skive rugbrød
2 ½ skive rugbrød

Løg

Hvidløg

Porre

Kartoffel

Persillerod

Grøntsagsbouillon

Olie

Timian (frisk)

Vand

Creme fraiche

Salt

Peber

Bacon

Rugbrød
Køkkenredskaber til kartoffel-porresuppe
1 køkkenvægt
1 spiseske
1 decilitermål
1 teske
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 kartoffelskræller
1 stor gryde
1 grydeske
1 stor skål
1 stegepande
1 røreske
1 paletkniv
1 rivejern
1 stavblender

Køkkenvægt

Spiseske

Decilitermål

Teske

Skærebræt

Stor skarp kniv

Kartoffelskræller

Stor gryde

Grydeske

Stor skål

Stegepande

Røreske

Paletkniv

Rivejern

Stavblender
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Kartoffel-porresuppe: Tag et skærebræt og skarp kniv. Pil, og hak løg og hvidløg fint.
4.
Skyl, og rens porrerne: Skær et snit på langs af porren, og skyl den i koldt vand. Skær den grønne porre-top af. Se videoen.
Skyl, og rens porren: Skær et snit på langs af porren, og skyl den i koldt vand. Skær den grønne porre-top af. Se videoen.
5.
Skær den hvide del af porren i skiver på cirka ½ centimeter.
6.
Vask, og skræl kartofler og persillerod.
Vask, og skræl kartofler og persillerødder.
7.
Skær persillerod og kartofler i terninger.
Skær persillerødderne og kartoflerne i terninger.
8.
Tag en stor gryde. Hæld olie i gryden, og varm den op.
9.
Kom hvidløg, løg, porrer, kartofler og persillerod i gryden. Lad det stege et par minutter. Rør rundt med en røreske imens.
10.
Kom koldt vand i en stor skål, og skyl timian i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Se videoen.
11.
Kom timian, vand og bouillonterning i gryden. Lad suppen koge ved lav varme i cirka 15 minutter, til grøntsagerne er møre. Rør rundt i gryden undervejs, så suppen ikke brænder på.
12.
Topping: Tag en stegepande og en paletkniv. Varm stegepanden op til lidt over middel varme. Læg bacontern på, og steg dem sprøde. Læg køkkenrulle på en tallerken, og læg baconternene på køkkenrullen. Se videoen.
13.
Tag et rivejern. Riv brødet på den grove side af rivejernet.
14.
Tag et stykke køkkenrulle. Tør forsigtigt baconfedtet af stegepanden. Pas på, stegepanden kan stadig være varm. Varm stegepanden op igen.
15.
Kom rugbrød på stegepanden, og rist det i cirka 10 minutter, til det er sprødt.
16.
Suppe fortsat: Tag timiankvistene op af suppen.
17.
Kom cremefraiche i gryden, og lad suppen koge videre i 5-10 minutter.
18.
Tag gryden af varmen, og stil den ned i håndvasken. Sluk for varmen.
19.
Kom en stavblender ned i gryden. Blend suppen, til der ikke er flere klumper. Se videoen.
20.
Smag din kartoffel-porresuppe til med salt og peber, så den smager, som du ønsker det.
21.
Servér kartoffel-porresuppen med bacon og rugbrødsstykker drysset på toppen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1874 kJ / 448 kcal
Protein: 14 %
Kulhydrat: 56 %
Fedt: 30 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer