1. >
  2. Opskrifter>
  3. Aftensmad>
  4. Suppe>
  5. Kartoffel-porresuppe

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Kartoffel-porresuppe: Tag et skærebræt og skarp kniv. Pil, og hak løg og hvidløg fint.

4.

Skyl, og rens porrerne: Skær et snit på langs af porren, og skyl den i koldt vand. Skær den grønne porre-top af. Se videoen.
Skyl, og rens porren: Skær et snit på langs af porren, og skyl den i koldt vand. Skær den grønne porre-top af. Se videoen.

5.

Skær den hvide del af porren i skiver på cirka ½ centimeter.

6.

Vask, og skræl kartofler og persillerod.
Vask, og skræl kartofler og persillerødder.

7.

Skær persillerod og kartofler i terninger.
Skær persillerødderne og kartoflerne i terninger.

8.

Tag en stor gryde. Hæld olie i gryden, og varm den op.

9.

Kom hvidløg, løg, porrer, kartofler og persillerod i gryden. Lad det stege et par minutter. Rør rundt med en røreske imens.

10.

Kom koldt vand i en stor skål, og skyl timian i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Se videoen.

11.

Kom timian, vand og bouillonterning i gryden. Lad suppen koge ved lav varme i cirka 15 minutter, til grøntsagerne er møre. Rør rundt i gryden undervejs, så suppen ikke brænder på.

12.

Topping: Tag en stegepande og en paletkniv. Varm stegepanden op til lidt over middel varme. Læg bacontern på, og steg dem sprøde. Læg køkkenrulle på en tallerken, og læg baconternene på køkkenrullen. Se videoen.

13.

Tag et rivejern. Riv brødet på den grove side af rivejernet.

14.

Tag et stykke køkkenrulle. Tør forsigtigt baconfedtet af stegepanden. Pas på, stegepanden kan stadig være varm. Varm stegepanden op igen.

15.

Kom rugbrød på stegepanden, og rist det i cirka 10 minutter, til det er sprødt.

16.

Suppe fortsat: Tag timiankvistene op af suppen.

17.

Kom cremefraiche i gryden, og lad suppen koge videre i 5-10 minutter.

18.

Tag gryden af varmen, og stil den ned i håndvasken. Sluk for varmen.

19.

Kom en stavblender ned i gryden. Blend suppen, til der ikke er flere klumper. Se videoen.

20.

Smag din kartoffel-porresuppe til med salt og peber, så den smager, som du ønsker det.

21.

Servér kartoffel-porresuppen med bacon og rugbrødsstykker drysset på toppen.

Næringsindhold per portion

Energi: 1874 kJ / 448 kcal

Protein: 14 %

Kulhydrat: 56 %

Fedt: 30 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Porrer

Porrer

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

40 - 2017 10 Bacon - stege  (metode) - ver 3.mp4

40 - 2017 10 Bacon - stege (metode) - ver 3.mp4

Blende Suppe

Blende Suppe

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 51 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 85 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 45 min