![](/assets/images/menu-bg.jpg?width=1920&mode=crop&quality=80)
- >
- Opskrifter>
- Madpakker>
- Frokostsalater>
- Rødbedesalat
Rødbedesalat
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem
![](/media/qxefh2jf/roedbedesalat-800px.jpg?width=1920&heightratio=0.6666666666666666666666666667&mode=crop&quality=80)
En farverig råkost fuld af smag. Salaten er perfekt som tilbehør til f.eks. fisk eller kylling.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til rødbedesalat
Dressing:
½ citron (kun saften)
¾ citron (kun saften)
¼ citron (kun saften)
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
1 tsk. honning
1 ½ tsk. honning
½ tsk. honning
¼ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids salt
Rødbedesalat:
2 rødbeder (250 g.)
3 rødbeder (375 g.)
1 rødbeder (125 g.)
1 stor gulerod (100 g.)
1 ½ stor gulerod (300 g.)
½ gulerod (50 g.)
2 æbler (150 g.)
3 æbler (450 g.)
1 æble (75 g.)
![](/media/izdbvwlo/citron.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Citron
![](/media/go0fueac/olie-smagsneutral-3000-px-3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Olie - smagsneutral
![](/media/hfxceikq/fdb-honning.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Honning
![](/media/ksskkl1i/salt-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Salt
![](/media/aghhdkib/r-dbeder.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Rødbede
![](/media/uumnpdz5/gullerødder.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Gulerod
![](/media/l1upgium/æble3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Æble
Køkkenredskaber til rødbedesalat
1 spiseske
1 teske
1 citruspresser
1 stor skål
1 tyndskræller
1 rivejern
![](/media/3dznadpq/spiseske-måleske-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Spiseske
![](/media/jdubdacj/teske-som-måleske-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Teske
![](/media/qq4fr4xb/fdb-redskaber25_kopier-800px_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Citruspresser
![](/media/m5kdspa2/stor-røreskål-3000-px-3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Stor røreskål
![](/media/xfagfxjy/tyndskraeller-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Tyndskræller
![](/media/wbgit5k4/rivejern.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Rivejern
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Dressing:
3.
Tag en citruspresser. Pres saften af citronen. Se videoen.
4.
Tag en stor skål. Kom citronsaft, olie, honning og salt i skålen. Rør det sammen.
Rødbedesalat:
5.
Tag en tyndskræller. Skræl rødbeder og gulerod. Se videoen.
6.
Vask æbler.
Vask æblet.
7.
Tag et rivejern. Riv rødbeder på den grove side af rivejernet. Se videoen.
8.
Brug samme rivejern. Riv gulerod på den grove side af rivejernet. Se videoen.
9.
Brug samme rivejern. Riv æbler på den grove side af rivejernet. Se videoen.
10.
Kom de revne æbler, gulerod og rødbeder op i skålen med dressingen.
11.
Rør salaten sammen, og server som tilbehør til aftensmaden, eller tag den med i madpakken.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 587 kJ / 140 kcal
Protein: 4 %
Kulhydrat: 46 %
Fedt: 50 %
Heraf mættet fedt: 1,0 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer