1. >
  2. Opskrifter>
  3. Aftensmad>
  4. Tilbehør>
  5. Grønt og kartofler>
  6. Rødbedesalat med kogte rødbeder

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Koge rødbeder:

3.

Skrub rødbederne rene med en grøntsagsbørste. Skyl dem i koldt vand.

4.

Kom rødbederne op i en stor gryde, og dæk dem med vand og læg låg på. Bring det i kog, og lad rødbederne koge i 45 minutter.

5.

Hæld det kogende vand fra rødbederne gennem et dørslag. Kom rødbederne tilbage i gryden, og fyld den med koldt vand, så rødbederne kan køle af.

Dressing:

6.

Kom græsk yoghurt i en lille skål.

7.

Pil og pres hvidløget med en hvidløgspresser ned i skålen til den græske yoghurt, og rør det sammen. Smag dressingen til med salt og peber.

Samling af rødbedesalat:

8.

Skær top og rodspids af rødbederne. Gnid skrællen af.

9.

Skær rødbederne i små tern.

10.

Kom rødbedeternene op i en skål, og bland dem med dressingen.

11.

Hvis du gerne vil have persille på toppen, så kom vand i en lille skål. Skyl persillen i vandet. Dup den tør med et rent viskestykke, og hak persillen groft. Drys den over salaten. Se videoen.

Næringsindhold per portion

Energi: 397 kJ / 95 kcal

Protein: 26 %

Kulhydrat: 57 %

Fedt: 11 %

Kostfibre: 6 %

Kokkeskolevideoer

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Inspiration

Samlet tid: 240 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 15 min

Arbejdstid: 10 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 20 min