Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Tag en lille gryde frem. Læs på pakken, hvordan du koger bulgur.

4.

Kom vand, salt og bulgur i gryden, og tilbered bulguren, som det står på pakken. Sæt bulguren til side, og lad den køle af, mens du laver resten.

5.

Tag en stor skål frem. Skyl peberfrugt. Skær den igennem, og fjern de hvide hinder og kerner. Skær peberfrugten i små tern, og kom det op i skålen.

6.

Kom koldt vand i en stor skål, og skyl persillen i vandet. Lad persillen dryppe af på et rent viskestykke. Fjern stilkene på persillen. Se videoen.

7.

Hak bladene fra persillen fint, og kom dem op i skålen til peberfrugten.

8.

Skyl forårsløg. Skær toppen og bunden væk, og skær forårsløgene i små tern. Kom dem op i skålen.

9.

Tag et skærebræt og en kniv. Skær citronen over. Tag en citruspresser, og pres saften ud af en halv citron. Se videoen.
Tag et skærebræt og en kniv. Skær citronen over. Tag en citruspresser, og pres saften ud af trekvart citron. Se videoen.
Tag et skærebræt og en kniv. Skær citronen over. Tag en citruspresser, og pres saften ud af en kvart citron. Se videoen.

10.

Kom bulgur og citron op i skålen med peberfrugt, forårsløg og persille. Rør sammen.

11.

Tag en lille skål frem. Pil, og hak hvidløg fint, og kom det op i skålen. Se videoen.

12.

Kom olie, eddike og salt i skålen med hvidløg. Rør sammen.

13.

Hæld olie-eddike-dressingen over bulgursalaten, og bland det hele sammen.

Næringsindhold per portion

Energi: 933 kJ / 223 kcal

Protein: 11 %

Kulhydrat: 69 %

Fedt: 20 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Citrusfrugt, presse

Citrusfrugt, presse

Hvidløg, hakke

Hvidløg, hakke

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 0 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 45 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 75 min