- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Tilbehør>
- Grønt>
- Rødbedesalat med kogte rødbeder
Rødbedesalat med kogte rødbeder
Samlet tid: 75 min.
Arbejdstid: 20 min.
Sværhedsgrad: Nem
En flot lyserøde rødbedesalat af kogte rødbeder. Rødbederne for en sød mild smag når de bliver kogt, og sammen med græsk yoghurt får de en flot lyserød farve. Det skal da lige prøves.
Tip: Du kan også købe kogte røbeder. Så er rødbedesalaten klar på ingen tid!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til rødbedesalat med kogte rødbeder
Rødbedesalat:
4 rødbeder (ca. 500 g.)
6 rødbeder (ca. 750 g.)
2 rødbeder (ca. 250 g.)
1 1/2 dl. græsk yoghurt
2¼ dl. græsk yoghurt
¾ dl. græsk yoghurt
1 fed hvidløg
1 stort fed hvidløg
1 lille fed hvidløg
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
1 knivspids peber
1½ knivspids peber
½ knivspids peber
Evt. 1 dl. persille
Evt. 1½ dl. persille
Evt. ½ dl. persille
Rødbede
Græsk yoghurt
Hvidløg
Salt
Peber
Persille
Køkkenredskaber til rødbedesalat med kogte rødbeder
1 decilitermål
1 mellemstor gryde med låg
1 grydeske
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 serveringsskål
1 lille skål
1 lille skarp kniv
1 hvidløgspresser
1 spiseske
Decilitermål
Mellem gryde
Grydeske
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Glasskål
Lille røreskål
Urtekniv
Hvidløgspresser
Spiseske
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Koge rødbeder:
3.
Skrub rødbederne rene med en grøntsagsbørste. Skyl dem i koldt vand. Se videoen.
4.
Kom rødbederne op i en stor gryde, og dæk dem med vand og læg låg på. Bring det i kog, og lad rødbederne koge i 45 minutter.
5.
Hæld det kogende vand fra rødbederne gennem et dørslag. Kom rødbederne tilbage i gryden, og fyld den med koldt vand, så rødbederne kan køle af.
Dressing:
6.
Kom græsk yoghurt i en lille skål.
7.
Pil og pres hvidløget med en hvidløgspresser ned i skålen til den græske yoghurt, og rør det sammen. Smag dressingen til med salt og peber. Se videoen.
Samling af rødbedesalat:
8.
Skær top og rodspids af rødbederne. Gnid skrællen af.
9.
Skær rødbederne i små tern.
10.
Kom rødbedeternene op i en skål, og bland dem med dressingen.
11.
Hvis du gerne vil have persille på toppen, så kom vand i en lille skål. Skyl persillen i vandet. Dup den tør med et rent viskestykke, og hak persillen groft. Drys den over salaten. Se videoen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 397 kJ / 95 kcal
Protein: 26 %
Kulhydrat: 57 %
Fedt: 11 %
Kostfibre: 6 %
Kokkeskolevideoer