
- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Verdensmad>
- Asien>
- Japansk>
- Kabocha tempura
Kabocha tempura
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Medium

Tempura kabocha er dybstegte græskar, og det er super nemt at lave. Gør som i Japan, og spis dem som en snack efter skole.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til kabocha tempura
Kabocha tempura:
½ hokkaido-græskar
1 ½ l. fritureolie
1 dl. hvedemel
2 dl. pankorasp
2 æg
5 spsk. sojasovs

Hokkaidogræskar (orange)

Fritureolie

Hvedemel

Pankorasp

Æg

Soja
Køkkenredskaber til kabocha tempura
1 decilitermål
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 stor gryde
1 termometer
3 tallerkener
1 gaffel
Køkkenrulle
1 hulske

Decilitermål

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Stor gryde

Stegetermometer

Middagstallerken

Gaffel

Køkkenrulle

Hulske
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Skær græskar:
3.
Vask hokkaido-græskarret grundigt, og skrab frøene ud med en ske. Skær græskarret i tynde skiver med en tykkelse på cirka 1 centimeter. Se videoen.
Panere græskarstykkerne:
4.
Kom fritureolien i en gryde, og sæt et termometer i. Varm olien op, til den er 175 grader.
5.
Kom mel på en tallerken. Kom pankorasp på en anden tallerken.
6.
Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i en dyb tallerken. Gentag med det andet æg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Pisk æggene let sammen med en gaffel. Se videoen.
7.
Vend først græskarskiverne i mel, så æg og til sidst i pankorasp. Læg de panerede græskarskiver på en stor tallerken. De må helst ikke ligge i lag.
Frituresteg græskarstykkerne:
8.
Når fritureolien er 175 grader, så kom forsigtigt 2-3 skiver panerede græskar ned i olien med en hulske. Lad dem stege i cirka 2 minutter, til de er gyldne.
9.
Læg køkkenrulle på en tallerken. Tag græskarskiverne op af olien med hulskeen, og læg dem på tallerkenen. Gentag med alle græskarskiverne.
10.
Lad dem køle lidt af, og server med sojasovs til. Velbekomme!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 0 kJ / kcal
Protein: 0 %
Kulhydrat: 0 %
Fedt: 0 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer