Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Rødbedepesto:

3.

Skrub rødbederne rene med en grøntsagsbørste, og skyl dem i koldt vand.

4.

Kom rødbederne op i en gryde, og dæk dem med vand. Bring det i kog, og lad rødbederne koge i 45 minutter.

5.

Kog ½ liter vand i en elkedel eller en lille gryde.

6.

Stil et patentglas og låget til glasset i håndvasken, og fyld patentglasset og låget med kogende vand.

7.

Lad det stå, mens du fortsætter med resten af opskriften.

8.

Hæld det kogende vand fra rødbederne gennem et dørslag.

9.

Kom rødbederne tilbage i gryden, og fyld den med koldt vand, så rødbederne kan køle af.

10.

Pil hvidløget.

11.

Skær rodspids og top af rødbederne.

12.

Gnid skrællen af rødbederne, og skyl dem.

13.

Skær rødbederne i tern.

14.

Kom rødbedetern, hvidløget, mandler, revet parmesan, eddike og olivenolie i en blender eller minihakker. Blend, til massen er uden klumper.

15.

Smag pestoen til med salt og peber.

16.

Kom pestoen ned i det skoldede glas, og sæt det i køleskabet. Rødbedepestoen kan holde sig 1-2 uger i køleskabet

Næringsindhold per portion

Energi: 615 kJ / 147 kcal

Protein: 13 %

Kulhydrat: 20 %

Fedt: 63 %

Heraf mættet fedt: 2,2 g.

Kostfibre: 3 %

Inspiration

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 20 min

Arbejdstid: 20 min