
- >
- Opskrifter>
- Madpakker>
- Smørelse og dip>
- Rødbedepesto
Rødbedepesto
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Medium

Er du bare vild med rodfrugter og pesto? Så prøv lige denne kombination, der tilsammen bliver til en rødbedepesto. Det er virkelig lækkert som smørelse i en sandwich eller om dip.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til rødbedepesto
Rødbedepesto:
250 g. rødbeder
375 g. rødbeder
125 g. rødbeder
1 fed hvidløg
1½ fed hvidløg
½ fed hvidløg
3 spsk. mandler
4½ spsk. mandler
1½ spsk. mandler
4 spsk. revet parmesan
6 spsk. revet parmesan
2 spsk. revet parmesan
2 spsk. eddike
3 spsk. eddike
1 spsk. eddike
2 spsk. olivenolie
3 spsk. olivenolie
1 spsk. olivenolie
1 knivspids salt
1½ knivspids salt
½ knivspids salt
1 knivspids peber
1½ knivspids peber
½ knivspids peber

Rødbede

Hvidløg

Mandler

Parmesanost

Eddike

Olivenolie

Salt

Peber
Køkkenredskaber til rødbedepesto
1 køkkenvægt
1 spiseske
1 lille skarp kniv
1 grøntsagsbørste
1 gryde med låg
1 elkedel eller 1 gryde med låg
1 patentglas
1 dørslag
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 blender eller 1 minihakker

Køkkenvægt

Spiseske

Lille skarp kniv

Grøntsagsbørste

Mellem gryde

Elkedel

Sylteglas

Dørslag

Skærebræt

Stor skarp kniv

Blender
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Rødbedepesto:
3.
Skrub rødbederne rene med en grøntsagsbørste, og skyl dem i koldt vand.
4.
Kom rødbederne op i en gryde, og dæk dem med vand. Bring det i kog, og lad rødbederne koge i 45 minutter.
5.
Kog ½ liter vand i en elkedel eller en lille gryde.
6.
Stil et patentglas og låget til glasset i håndvasken, og fyld patentglasset og låget med kogende vand.
7.
Lad det stå, mens du fortsætter med resten af opskriften.
8.
Hæld det kogende vand fra rødbederne gennem et dørslag.
9.
Kom rødbederne tilbage i gryden, og fyld den med koldt vand, så rødbederne kan køle af.
10.
Pil hvidløget.
11.
Skær rodspids og top af rødbederne.
12.
Gnid skrællen af rødbederne, og skyl dem.
13.
Skær rødbederne i tern.
14.
Kom rødbedetern, hvidløget, mandler, revet parmesan, eddike og olivenolie i en blender eller minihakker. Blend, til massen er uden klumper.
15.
Smag pestoen til med salt og peber.
16.
Kom pestoen ned i det skoldede glas, og sæt det i køleskabet. Rødbedepestoen kan holde sig 1-2 uger i køleskabet
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 615 kJ / 147 kcal
Protein: 13 %
Kulhydrat: 20 %
Fedt: 63 %
Heraf mættet fedt: 2,2 g.
Kostfibre: 3 %