1. >
  2. Opskrifter>
  3. Aftensmad>
  4. Tilbehør>
  5. Pesto med broccoli

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Koge broccoli:

3.

Kom vand i en mellemstor gryde. Tænd for middel varme, læg låg på, og lad det komme op at koge.

4.

Skyl broccolien, skær små buketter af dem. Du skal ikke bruge stokken Se videoen.

5.

Når vandet koger, så kom broccolien i gryden, og lad broccoli-buketterne koge i cirka 2 minutter. Hæld vandet fra broccolien gennem et dørslag.

Pesto:

6.

Pil hvidløget.

7.

Pres saften fra ½ citron. Du skal bruge 2 spiseskefulde. Se videoen.

8.

Riv parmesanost på den fine side af et rivejern. Se videoen.

9.

Kom koldt vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Se videoen.

10.

Kom broccoli-buketterne, hvidløg, citronsaft, persille og olie i en blender eller minihakker. Blend, til massen er uden klumper.

11.

Tilsæt parmesanost. Rør sammen, og smag til med salt.

Næringsindhold per portion

Energi: 339 kJ / 81 kcal

Protein: 30 %

Kulhydrat: 9 %

Fedt: 58 %

Heraf mættet fedt: 1,8 g

Kostfibre: 3 %

Kokkeskolevideoer

Broccoli, ordne og rense

Broccoli, ordne og rense

Citrusfrugt, presse

Citrusfrugt, presse

Rivejern

Rivejern

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 50 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 10 min

Samlet tid: 45 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 70 min