- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Tilbehør>
- Dip, dressinger og sovs>
- Rødbedehummus
Rødbedehummus
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 20 min.
Sværhedsgrad: Nem
Rødbedehummus er let at lave og smager dejligt som dip til grøntsager eller på brød. Du kan snyde og købe forkogte rødbeder, hvis det skal gå hurtigt.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til rødbedehummus
Rødebedehummus:
1 rødbede (ca. 150 g.)
1½ rødbede (ca. 225 g.)
½ rødbede (ca. 75 g.)
1 brik kikærter
1½ brik kikærter
½ brik kikærter
2 fed hvidløg
3 fed hvidløg
1 fed hvidløg
½ citron (evt. lidt ekstra til at smage rødbedehummusen til)
¾ citron (evt. lidt ekstra til at smage rødbedehummusen til)
¼ citron (evt. lidt ekstra til at smage rødbedehummusen til)
1 dl. smagsneutral olie
1½ dl. smagsneutral olie
½ dl. smagsneutral olie
1 spsk. tahin
1½ spsk. tahin
½ spsk. tahin
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
1 knivspids peber
1½ knivspids peber
½ knivspids peber
Rødbede
Kikærter (brik)
Hvidløg
Citron
Tahin
Salt
Peber
Køkkenredskaber til rødbedehummus
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 spiseske
1 teske
1 stor skarp kniv
1 grønsagsbørste
1 si
1 skærebræt
1 citruspresser
1 blender eller 1 stavblender
Køkkenvægt
Decilitermål
Spiseske
Teske
Stor skarp kniv - kokkekniv
Grøntsagsbørste
Si
Skærebræt
Citruspresser
Søjleblender
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Koge rødbede:
3.
Skrub rødbeden ren med en grøntsagsbørste.
Skrub rødbederne ren med en grøntsagsbørste.
4.
Kom rødbeden ned i en gryde med vand. Kog den i cirka 40 minutter, til den er mør.
Kom rødbederne ned i en gryde med vand. Kog dem i cirka 40 minutter, til den er mør.
5.
Hæld det kogende vand fra, og hæld koldt vand over rødbeden, så den kan køle af.
Rødbedehummus:
6.
Hæld vandet fra kikærterne ned i en si. Skyl kikærterne i koldt vand i cirka 1 minut. Lad vandet dryppe fra.
7.
Pil hvidløgene.
Pil hvidløget.
8.
Pres saften fra den halve citron i en citruspresser.
9.
Skær enderne af rødbeden, og smut skindet af den. Skær den i mindre stykker.
Skær enderne af rødbederne, og smut skindet af dem. Skær den i mindre stykker.
10.
Kom kikærter, hvidløg, citronsaft, rødbedestykker, olie, tahin, salt og peber i en blender. Blend, til der ikke er flere klumper.
Du kan eventuelt bruge en stavblender og en skål.
11.
Hvis du vil have din rødbedehummus lidt tyndere, kan du komme 1-2 spiseskefulde olie eller vand i og blende lidt mere.
12.
Smag din rødbedehumus til med salt, olie og eventuelt ekstra citronsaft.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1402 kJ / 335 kcal
Protein: 7 %
Kulhydrat: 17 %
Fedt: 71 %
Heraf mættet fedt: 0,52 g.
Kostfibre: 3 %