1. >
  2. Opskrifter>
  3. Råvarer>
  4. Bælgfrugter>
  5. Bønnemos af kidneybønner

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Åbn dåsen med bønnerne, hæld bønnerne i en si, og skyl dem godt under den kolde hane. Lad bønnerne dryppe godt af.

4.

Skyl citronen, og riv skallen på den fine side af et rivejern, til du har cirka 1 teske. Riv kun det yderste gule lag af citronen. Se videoen.
Skyl citronen, og riv skallen på den fine side af et rivejern, til du har cirka 1 ½ teske. Riv kun det yderste gule lag af citronen. Se videoen.
Skyl citronen, og riv skallen på den fine side af et rivejern, til du har cirka ½ teske. Riv kun det yderste gule lag af citronen. Se videoen.

5.

Skyl chilien. Flæk chilien på langs, og fjern kernerne. Skær chilien i strimler, og hak den fint. Vask hænder.

6.

Pil og hak løg og hvidløg. Se videoen.

7.

Kom olien på en stegepande, og varm den op.

8.

Kom løg og hvidløg på stegepanden, og steg et par minutter. Løgene må ikke blive brune.

9.

Kom bønner, citronskal, chili, spidskommen og koriander på stegepanden. Skru ned til lav varme, og steg i 2 minutter.

10.

Kom vand på stegepanden, og kog i et par minutter.

11.

Kom grøntsager, bønner og krydderier i en skål, og mos dem med et piskeris eller en stavblender.

12.

Pluk bladene af mynten. Kom koldt vand i en balje. Skyl myntebladene i det kolde vand. Dup dem tørre i et rent viskestykke. Se videoen.

13.

Hak myntebladene fint.

14.

Skær citronen over i to halve.
Skær citronerne over i halve.

15.

Smag bønnemosen til med citronsaft, salt og peber. Se videoen.

16.

Skyl agurken, og skær den i stave.

17.

Bland bønnemosen med mynten.

18.

Anret bønnemosen på et fad, og spis bønnemosen med agurkestave til.

Næringsindhold per portion

Energi: 463 kJ / 111 kcal

Protein: 20 %

Kulhydrat: 65 %

Fedt: 15 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Citron, rive skal

Citron, rive skal

Hvidløg, hakke

Hvidløg, hakke

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Måleenheder, spiseske, teske, knivspids

Måleenheder, spiseske, teske, knivspids

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 75 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 50 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 75 min