Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Skyl gulerødderne, og skræl dem. Se videoen.

4.

Skær gulerødderne i tern. Se videoen.

5.

Pil løget, og hak det.

6.

Pil hvidløget, og pres det med en hvidløgspresser. Se videoen.

7.

Hæld olien i en gryde, og varm op til middel varme.

8.

Hæld løg og hvidløg i gryden, og steg i cirka 2 minutter. De må ikke blive sorte. Se videoen.

9.

Hæld gulerodsternene i gryden, og rør rundt.

10.

Hæld vandet i gryden, og bring det i kog under låg.

11.

Kog gulerods-ternene i cirka 15 minutter. Mærk med lille skarp kniv, om de er møre. Hvis de stadig er hårde, så kog dem i et par minutter mere.

12.

Stil en si i en skål. Hæld gulerods-tern og kogevand ned i sien. Lad gulerods-ternene dryppe af. Gem kogevandet.

13.

Hæld gulerods-ternene i en anden skål. Tilsæt appelsinjuice, eddike og cayennepeber. Se videoen.

14.

Blend med en stavblender, til din gulerodsketchup er ensartet og uden klumper. Hvis den bliver for tyk, så hæld lidt af kogevandet i.

15.

Smag til med salt, peber og sukker.

Næringsindhold per portion

Energi: 278 kJ / 66 kcal

Protein: 5 %

Kulhydrat: 48 %

Fedt: 47 %

Heraf mættet fedt: 0,5 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Skrælle gulerod

Skrælle gulerod

Skære gulerod i store, små og meget små tern

Skære gulerod i store, små og meget små tern

Presse hvidløg

Presse hvidløg

Løg, svitse

Løg, svitse

Måleenheder, spiseske, teske, knivspids

Måleenheder, spiseske, teske, knivspids

Inspiration

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 25 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 28 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min