- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Tilbehør>
- Dip, dressinger og sovs>
- Gulerodsketchup
Gulerodsketchup
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 15 min.
Sværhedsgrad: Medium
Du kender allerede ketchup med tomat. Hvorfor ikke prøve med gulerødder i stedet for? Smagen er lige så sej, som farven. Og det er nemmere at lave, end man lige tror.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til gulerodsketchup
Ingredienser:
200 g. gulerødder
1 løg
1 fed hvidløg
1 spsk. olie
3 dl vand
2 spsk. appelsinjuice
2 tsk. eddike
1 knivspids cayennepeber
1 tsk. salt
1 knivspids peber
½ tsk. sukker
Gulerod
Løg
Hvidløg
Olie - smagsneutral
Vand
Appelsinjuice
Eddike - lagereddike
Cayennepeber
Salt
Peber
Sukker
Køkkenredskaber: til gulerodsketchup
1 køkkenvægt
1 målebæger
1 kartoffelskræller
1 skærebræt
1 lille skarp kniv
1 mellemstor gryde
1 grydeske
1 grydelåg
1 si
2 skåle
1 spiseske
1 teske
1 stavblender
1 hvidløgspresser
Køkkenvægt
Målebæger
Kartoffelskræller
Skærebræt
Urtekniv
Mellem gryde
Grydeske
Grydelåg
Si
Mellem røreskål
Spiseske
Teske
Stavblender
Hvidløgspresser
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Skyl gulerødderne, og skræl dem. Se videoen.
4.
Skær gulerødderne i tern. Se videoen.
5.
Pil løget, og hak det.
6.
Pil hvidløget, og pres det med en hvidløgspresser. Se videoen.
7.
8.
Hæld løg og hvidløg i gryden, og steg i cirka 2 minutter. De må ikke blive sorte. Se videoen.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 278 kJ / 66 kcal
Protein: 5 %
Kulhydrat: 48 %
Fedt: 47 %
Heraf mættet fedt: 0,5 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer