Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Klip brikken med lima-bønner op over vasken med en saks. Hæld lima-bønnerne i et dørslag i vasken. Skyl dem med koldt vand.

Kog gulerod:

4.

Skræl og skyl guleroden. Skær den i mindre stykker. Kom gulerødder og 6 deciliter vand i en lille gryde. Læg låg på og bring vandet i kog ved høj varme. Skru ned på svag varme og lad gulerods-stykkerne koge 20-25 minutter. De skal være helt møre. Hæld vand og gulerødder i et dørslag, og lad dem dryppe af. Se videoen.

Steg sesam-frø:

5.

Varm en stegepande op ved middel varme. Kom sesam-frøene på den tørre pande og lad dem stege i cirka 3 minutter, til de er blevet gyldne men ikke brændte.

Bønne-spread:

6.

Pil hvidløget, og pres det med en hvidløgspresser. Se videoen.

7.

Skær citronen over og pres saften ud af den. Se videoen.

8.

Skyl chilien. Skær den over på langs og skrab kernerne og de hvide hinder væk. Tag eventuelt en plastik-handske eller en plastik-pose om hånden, når du håndterer chili. Hak chilien groft. Smag på et lille stykke. Hvis den er meget stærk, skal du kun bruge ½ teske hakket chili. Hvis den mest smager af rød peber, så skal du bruge 1 teske. Se videoen.

9.

Kom lima-bønner, kogte gulerødder, hvidløg, 2 spiseskeer citronsaft, sesam-frø, chili, feta, olie, vand, salt og peber i en blender. Blend, til spreaden er cremet og uden klumper.

10.

Kom vand i en skål og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Se videoen.

11.

Hak persillen fint. Rør den i spreaden.
Smag til med salt, peber, citronsaft og chili. Se videoen.

Næringsindhold per portion

Energi: 326 kJ / 78 kcal

Protein: 12 %

Kulhydrat: 27 %

Fedt: 61 %

Heraf mættet fedt: 0,5 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Skrælle gulerod

Skrælle gulerod

Presse hvidløg

Presse hvidløg

Citrusfrugt, presse

Citrusfrugt, presse

Chili, skære og smage

Chili, skære og smage

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Krydderurter, hakke

Krydderurter, hakke

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 15 min

Arbejdstid: 15 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 20 min