
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Tilbehør>
- Dip, dressinger og sovs>
- Spicy limabønne-spread
Spicy limabønne-spread
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 40 min.
Sværhedsgrad: Nem

Okay, den er crazy den her. Vi ved det godt! Men men men. Det smager simpelthen bare så p…. godt! Du bliver nødt til lige at give det en chance, selvom det sikkert er helt nyt for dig! Spread er super godt som fyld i sandwiches, madpandekager eller på rugbrød. Du kan også bruge det som dip til chips eller grøntsags-stave.
Spicy limabønne-spread giver cirka 0,66 kg CO2/kg pr. portion.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til spicy limabønne-spread
Spicy limabønne-spread:
230 g. lima-bønner (1 brik/dåse)
1 gulerod
2 fed hvidløg
1 citron
1 spsk. sesam-frø
½-1 tsk. chili
2 spsk. feta
3 spsk. olie
2 spsk. vand
2 knivspids salt
2 knivspids peber
1 dl. persille

Limabønner (butter beans)

Gulerod

Hvidløg

Citron

Sesamfrø

Chili

Fetaost

Olie - smagsneutral

Vand

Salt

Peber

Persille
Køkkenredskaber til spicy limabønne-spread
1 køkkenvægt
1 spiseske
1 teske
1 decilitermål
1 kartoffelskræller
1 lille gryde med låg
1 stegepande
1 paletkniv
1 saks
1 dørslag
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 citruspresser
1 plastikhandske eller en plastikpose
1 blender
1 lille skål

Køkkenvægt

Spiseske

Teske

Decilitermål

Kartoffelskræller

Lille gryde

Stegepande

Paletkniv

Saks

Dørslag

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Citruspresser

Plastikpose

Søjleblender

Lille røreskål

Hvidløgspresser
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Klip brikken med lima-bønner op over vasken med en saks. Hæld lima-bønnerne i et dørslag i vasken. Skyl dem med koldt vand.
Kog gulerod:
4.
Skræl og skyl guleroden. Skær den i mindre stykker. Kom gulerødder og 6 deciliter vand i en lille gryde. Læg låg på og bring vandet i kog ved høj varme. Skru ned på svag varme og lad gulerods-stykkerne koge 20-25 minutter. De skal være helt møre. Hæld vand og gulerødder i et dørslag, og lad dem dryppe af. Se videoen.
Steg sesam-frø:
5.
Varm en stegepande op ved middel varme. Kom sesam-frøene på den tørre pande og lad dem stege i cirka 3 minutter, til de er blevet gyldne men ikke brændte.
Bønne-spread:
6.
Pil hvidløget, og pres det med en hvidløgspresser. Se videoen.
7.
Skær citronen over og pres saften ud af den. Se videoen.
8.
Skyl chilien. Skær den over på langs og skrab kernerne og de hvide hinder væk. Tag eventuelt en plastik-handske eller en plastik-pose om hånden, når du håndterer chili. Hak chilien groft. Smag på et lille stykke. Hvis den er meget stærk, skal du kun bruge ½ teske hakket chili. Hvis den mest smager af rød peber, så skal du bruge 1 teske. Se videoen.
9.
Kom lima-bønner, kogte gulerødder, hvidløg, 2 spiseskeer citronsaft, sesam-frø, chili, feta, olie, vand, salt og peber i en blender. Blend, til spreaden er cremet og uden klumper.
10.
Kom vand i en skål og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Se videoen.
11.
Hak persillen fint. Rør den i spreaden.
Smag til med salt, peber, citronsaft og chili. Se videoen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 326 kJ / 78 kcal
Protein: 12 %
Kulhydrat: 27 %
Fedt: 61 %
Heraf mættet fedt: 0,5 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer