Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Tænd ovnen på 150 grader varmluft.

4.

Vask rødbederne grundigt med en grøntsagsbørste. Skær enderne af. Hvis skrællen er meget beskidt, skal du skrælle rødbederne med en kartoffelskræller. Du kan eventuelt tage tynde plastikhandsker på, hvis du vil undgå røde fingre.

5.

Skær rødbederne i tynde skiver. De skal være cirka 1 millimeter tykke. Hvis du har et mandolinjern, så skær rødbederne i papirstynde skiver på mandolinjernet.

6.

Kom rødbede-skiverne, olie og salt i en skål. Vend rødbederne godt rundt, så de er dækkede af olie og salt. Tag en tynd plastikhandske på, og vend rødbederne med hænderne.

7.

Fordel rødbede-skiverne på en bageplade med bagepapir, så de ligger i ét lag.

8.

Bag rødbede-skiverne i ovnen i 15-20 minutter, til de er gyldne og sprøde. Hold godt øje med dem, for de kan pludselig blive for mørke.

9.

Lad dine rødbede-chips køle af, og server dem som en lækker snack.

Næringsindhold per portion

Energi: 527 kJ / 126 kcal

Protein: 7 %

Kulhydrat: 38 %

Fedt: 55 %

Heraf mættet fedt: 0 g.

Kostfibre: 0 %

Inspiration

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 53 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min