Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Bouillon og kød:

3.

Hæld vand i en gryde.

4.

Skræl og skyl guleroden, og læg den i gryden.

5.

Pil løget, og læg det i gryden sammen med laurbærblade og peberkorn.

6.

Kom oksekødet i gryden. Hvis du bruger et helt stykke oksekød, så skær det i store tern først. Husk at vaske hænder, når du har rørt ved råt kød.

7.

Læg låg på, og bring grydens indhold i kog.

8.

Kog det i 5 minutter. Hvis der er kommet skum på toppen af vandet, så fjern det med en hulske.

9.

Skru ned på svag varme, og lad kødet simre videre i 1-1½ time med låg på. Fortsæt med fyldet, mens kødet koger.

Fyld:

10.

Skræl rødbederne, og skyl dem. Skær dem i små tern.

11.

Skræl gulerødderne, og skyl dem. Riv dem på den grove side på et rivejern. Se videoen.

12.

Skræl kartoflerne, og skyl dem. Skær dem i små tern. Se videoen.

13.

Pil løgene, og hak dem fint. Se videoen.

14.

Pil hvidløgene, og pres dem med en hvidløgspresser.

15.

Skyl hvidkålen, og skær den i tynde strimler. Se videoen.

16.

Skyl forårsløgene. Skær bunden med rødder og den mørkegrønne top af. Skær både den grønne top og den hvide del i tynde skiver, kom de grønne skiver op i en skål. De skal først bruges til sidst i opskriften. Se videoen.

17.

Kom vand i en skål, og skyl persille og eventuelt dild i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Hak begge dele groft. Kom det op i skålen til det grønne af forårsløgene, og stil skålen til side. Se videoen.

Lave suppe:

18.

Sæt en ren gryde ned i vasken, og læg en si ovenpå.

19.

Hæld suppen gennem sien ned i den rene gryde.

20.

Tag det færdigkogte kød op af sigten, og læg det på en tallerken.

21.

Smid gulerod, løg, peberkorn og laurbærblade ud.

22.

Nu skulle der gerne være cirka 1½ liter væske i gryden. Hvis der mangler noget, så hæld lidt ekstra vand i, så der er 1½ liter i alt.

23.

Kom kartoflerne og rødbederne ned i gryden, og lad dem koge i 10 minutter ved middelhøj varme.

24.

Kom olie på en pande, og varm den op til middelhøj varme.

25.

Kom løg, hvidløg og det hvide af forårsløgene på panden, og steg det i 1 minut, til løgene er glasklare.

26.

Tilsæt gulerødderne, og steg dem sammen med de andre grøntsager i cirka 2 minutter.

27.

Kom vand, sukker, salt, eddike og tomatpuré på panden, og rør godt rundt. Skru ned på meget lav varme, og lad det svitse videre i 10 minutter, mens du fortsætter med retten. Rør undervejs, så det ikke brænder på.

28.

Kom hvidkålsstrimlerne i suppen. Lad suppen koge videre ved middelhøj varme i 15 minutter, eller indtil kartoflerne og rødbederne er møre.

29.

Kom kødet og gulerodsblandingen fra stegepanden op i gryden. Rør rundt.

30.

Smag suppen til med salt og peber.

31.

Rist eventuelt rugbrødet, så det bliver sprødt.

32.

Server suppen med dine hakkede krydderurter og grønne forårsløg samt 1 spiseskefuld creme fraiche, og spis rugbrødet til.

Næringsindhold per portion

Energi: 2356 kJ / 563 kcal

Protein: 23 %

Kulhydrat: 49 %

Fedt: 23 %

Kostfibre: 5 %

Kokkeskolevideoer

Rivejern

Rivejern

Gorm viser, hvordan du ordner gulerødder og kartofler

Gorm viser, hvordan du ordner gulerødder og kartofler

Løg, hakke

Løg, hakke

Hvidkål, skære i strimler

Hvidkål, skære i strimler

Forårsløg, skære

Forårsløg, skære

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Inspiration

Samlet tid: 45 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 15 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 75 min

Arbejdstid: 50 min