1. >
  2. Opskrifter>
  3. Frokost og madpakker>
  4. Frokostsalater>
  5. Bulgursalat med rodfrugter

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Bulgur: Kom vand og salt i en mellemstor gryde, og læg låg på. Se videoen.

4.

Stil gryden på en kogeplade, tænd for varmen, og bring vandet i kog.

5.

Tilsæt bulguren til det kogende vand, og kog bulguren i 20 - 25 minutter.

6.

Rør rundt i bulguren med en grydeske og lad den køle af (uden låg).

7.

Vask og skræl gulerødder og pastinakker, og skær dem i små tern.

8.

Rens porrerne. Skær et snit på langs i den grønne del, og skyl porrerne grundigt. Skær porren i tynde ringe. Se videoen.
Rens porren. Skær et snit på langs i den grønne del, og skyl porren grundigt. Skær porren i tynde ringe. Se videoen.

9.

Hæld olie i en mellemstor gryde, og varm den op.

10.

Tilsæt gulerødder, pastinakker og porrer. Rør rundt i gryden, og svits grøntsagerne i et minut. Se videoen.

11.

Tilsæt karry, og svits 1-2 minutter.

12.

Tilsæt vand, og rør rundt. Læg låg på, og kog ved middel varme i cirka 5 minutter, til grøntsagerne er næsten møre.

13.

Bland grøntsager og bulgur sammen i en stor skål, og lad det køle af.

14.

Vask æblerne. Fjern kernehusene, og skær æblerne ud i små terninger.

15.

Bland æbleternene i bulgursalaten, og tilsæt æbleeddike.
Bland æbleternene i bulgursalaten, og tilsæt æbleeddiken.
Bland æbleternene i bulgursalaten, og tilsæt æbleeddiken.

16.

Til slut er det blot at tilsmage salaten med salt.

Næringsindhold per portion

Energi: 2694 kJ / 641 kcal

Protein: 9 %

Kulhydrat: 65 %

Fedt: 26 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Bulgur, koge

Bulgur, koge

Porrer

Porrer

Grøntsager, svitse

Grøntsager, svitse

Inspiration

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 12 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 40 min