- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Vegetar>
- Rødbedebøffer med quinoa
Rødbedebøffer med quinoa
Samlet tid: 45 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Medium
Rødbedebøffen er et godt alternativ til hakkebøffen. Den har masser af god smag og en lækker konsistens. Brug den i en burger eller sandwich, eller spis den sammen med kartofler, sovs og en frisk salat.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til rødbedebøffer med quinoa
Rødbedebøffer med quinoa:
½ dl quinoa
¾ dl quinoa
¼ dl quinoa
2 dl vand til at koge quinoa
3 dl vand til at koge quinoa
1 dl vand til at koge quinoa
2 store rødbeder (ca. 250-300 g.)
3 store rødbeder (ca. 375-400 g.)
1 stor rødbede (ca. 125-150 g.)
1 mellem løg
1 stort løg
1 lille løg
1 fed hvidløg
1½ fed hvidløg
½ fed hvidløg
1 æg
1 stort æg
1 lille æg
2 spsk. ketchup
3 spsk. ketchup
1 spsk. ketchup
½ dl hvedemel
¾ dl hvedemel
¼ dl hvedemel
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
1 knivspids peber
1½ knivspids peber
½ knivspids peber
1 tsk. paprika
1½ tsk. paprika
½ tsk. paprika
2 spsk. olie til stegning
Quinoa (hvid)
Kogevand
Rødbede
Løg
Hvidløg
Æg
Tomatketchup
Hvedemel
Salt
Peber
Paprika
Rapsolie
Køkkenredskaber til rødbedebøffer med quinoa
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 spiseske
1 teske
1 si
1 kartoffelskræller
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 rivejern
1 mellem skål
1 hvidløgspresser
1 kop
1 røreske
1 stegepande
1 paletkniv
Køkkenvægt
Decilitermål
Spiseske
Teske
Si
Kartoffelskræller
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Rivejern
Mellem røreskål
Hvidløgspresser
Kop
Røreske
Stegepande
Paletkniv
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Fars til rødbedebøfferne:
3.
Skyl quinoaen grundigt i en si.
4.
Kog quinoaen ved svag varme i rigeligt vand i 15 minutter. De er færdige, når de er bløde.
5.
Hæld den kogte quinoa i en si, så det overskydende vand fra drypper af, og lad den køle helt af.
6.
Vask og skræl rødbederne. Skær enderne af.
Vask og skræl rødbeden. Skær enderne af.
7.
Riv rødbederne på den fine side af et rivejern. Pres så meget af saften som muligt ud af de revne rødbeder. Vej derefter 150 gram af. Se videoen.
Riv rødbederne på den fine side af et rivejern. Pres så meget af saften som muligt ud af de revne rødbeder. Vej derefter 225 gram af. Se videoen.
Riv rødbeden på den fine side af et rivejern. Pres så meget af saften som muligt ud af den revne rødbede. Vej derefter 75 gram af. Se videoen.
8.
Kom de 150 gram revet rødbede op i en skål.
Kom de 225 gram revet rødbede op i en skål.
Kom de 75 gram revet rødbede op i en skål.
9.
Pil løget, og riv det på den fine side af et rivejern. Kom det op i skålen med revet rødbede. Se videoen.
Pil løgene, og riv dem på den fine side af et rivejern. Kom dem op i skålen med revet rødbede. Se videoen.
10.
Pil hvidløget, og pres det med en hvidløgspresser. Kom det op i skålen. Se videoen.
Pil hvidløgene, og pres dem med en hvidløgspresser. Kom dem op i skålen. Se videoen.
11.
Slå et æg ud i en kop, og tjek for skaller. Hæld det op i skålen. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
Slå et æg ud i en kop, og tjek for skaller. Hæld det op i skålen. Slå et ekstra æg ud i en kop, og tjek for skaller. Rør det sammen med en gaffel, og hæld halvdelen op i skålen. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
Slå et æg ud i en kop, og tjek for skaller. Rør det sammen med en gaffel, og hæld halvdelen op i skålen. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
12.
Tilsæt ketchup, hvedemel, paprika, salt, peber og den afkølede, kogte quinoa. Rør godt rundt.
13.
Lad farsen trække i 10 minutter.
Stege rødbedebøffer:
14.
Kom olie på en pande, og lad den varme op ved middelvarme.
15.
Del farsen i 4 lige store dele, og kom dem på panden. Pres bøfferne flade med en ske.
Del farsen i 6 lige store dele, og steg dem ad to omgange ved at komme 3 portioner fars på panden ad gangen. Pres bøfferne flade med en ske.
Del farsen i 2 lige store dele, og kom dem på panden. Pres bøfferne flade med en ske.
16.
Steg rødbedebøfferne i cirka 5-7 minutter på hver side.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 778 kJ / 186 kcal
Protein: 14 %
Kulhydrat: 54 %
Fedt: 28 %
Kostfibre: 4 %
Kokkeskolevideoer