Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Vask, og skræl knoldselleri eller persillerod. Skær dem i mindre stykker. Se videoen.

4.

Skræl og vask kartoflerne. Skær dem i mindre stykker.

5.

Kom smør i en gryde, og lad det smelte.

6.

Put selleri eller persillerod og kartofler i gryden, og svits dem. Rør rundt imens. Grøntsagerne må ikke blive brune. Se videoen.

7.

Hæld grøntsags-boullion i gryden, og rør rundt. Læg låg på gryden, og kog grøntsagerne i 15 minutter, til de er møre.

8.

Tilsæt 300 gram af ærterne, og rør rundt. Tag gryden af varmen, og lad suppen køle lidt af.

Tilsæt 450 gram af ærterne, og rør rundt. Tag gryden af varmen, og lad suppen køle lidt af.

Tilsæt 150 gram af ærterne, og rør rundt. Tag gryden af varmen, og lad suppen køle lidt af.

9.

Tag en stavblender, og blend suppen i gryden. Du kan også komme suppen i en blender lidt ad gangen. Det er vigtigt, suppen er kølet lidt af, inden du kommer den i en blender. Hvis du bruger en blender, skal du hælde suppen i en stor skål efterhånden, som du har blendet den. Se videoen.

10.

Hæld suppen tilbage i gryden, og varm den op. Hvis du synes at suppen er for tyk, kan du tilsætte lidt mere grøntsagsbouillon.

11.

Tilsæt de sidste ærter som suppefyld.

12.

Skær en citron eller lime over, og pres saften ud af den, til du har 2-3 spiseskefulde. Smag suppen til med salt, peber og citron- eller limesaft. Se videoen.
Skær en citron eller lime over, og pres saften ud af den, til du har 3-4 spiseskefulde. Smag suppen til med salt, peber og citron- eller limesaft. Se videoen.
Skær en citron eller lime over, og pres saften ud af den, til du har 1-2 spiseskefulde. Smag suppen til med salt, peber og citron- eller limesaft. Se videoen.

13.

Rugbrødscroutoner: Start med at skære brødet ud i små tern.

14.

Skyl timianen, hvis den er frisk. Kom olie på en stegepande, og rist rugbrød og timian på stegepanden sammen.

15.

Varm suppen igennem. Servér suppen i dybe tallerkner og drys med rugbrødscroutoner.

Næringsindhold per portion

Energi: 1444 kJ / 344 kcal

Protein: 13 %

Kulhydrat: 60 %

Fedt: 27 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Knoldselleri skære

Knoldselleri skære

Grøntsager, svitse

Grøntsager, svitse

Blende suppe

Blende suppe

Måleenheder, spiseske, teske, knivspids

Måleenheder, spiseske, teske, knivspids

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 40 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 45 min