1. >
  2. Opskrifter>
  3. Aftensmad>
  4. Hovedretter>
  5. Vegetar>
  6. Bagt squash med gulerod

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Vask squashene i koldt vand.

4.

Skær hver squash over på langs, og fjern kernerne i midten med en teske.

5.

Læg bagepapir på en bageplade.

6.

Læg squashene på bagepapiret, og tænd ovnen på 200 grader.

7.

Skræl gulerødderne.

8.

Skær roden af hver gulerod, og skyl gulerødderne i koldt vand.

9.

Riv gulerødderne på den grove side af et rivejern, og kom den revne gulerod i en skål.

10.

Kom koldt vand i en skål, og skyl bladselleri og timian i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke.
Se videoen.
Kom koldt vand i en skål, og skyl bladselleri og timian i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Se videoen.

11.

Skær bladsellerien i små stykker, og kom det i skålen med de revne gulerødder.

12.

Pil, og pres hvidløg.

13.

Kom smør i en gryde, og varm den op. Kom hvidløg i gryden, og steg ved svag varme i kort tid, uden at det bruner.

14.

Kom timian, bladselleri og gulerødder i gryden, og steg ved svag varme 3-4 minutter. Rør rundt, og krydr med salt og peber.

15.

Fordel gulerodsfyldet i de flækkede og udhulede squash.

16.

Sæt bagepladen i ovnen, og bag cirka 10 minutter.

17.

Riv osten, og drys den over hver squash. Bag videre i 10 minutter, til osten er smeltet.

18.

Server squashen sammen med brød, pasta eller kød.

Næringsindhold per portion

Energi: 1390 kJ / 333 kcal

Protein: 20 %

Kulhydrat: 49 %

Fedt: 31 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 25 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 60 min