- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Tilbehør>
- Grønt>
- Rødbedebøffer
Rødbedebøffer
Samlet tid: 45 min.
Arbejdstid: 35 min.
Sværhedsgrad: Nem
Vil du lave vegetarisk i dag? Så lav saftige lækre rødbedebøffer. Spis dem som de er, eller prøv dem i en bruger eller sandwich. Er der rester, så tag dem med i madpakken.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til rødbedebøffer
Rødbedebøffer:
1 rødbede (ca. 100 g)
1½ rødbede (ca. 150 g)
½ rødbede (ca. 50 g)
1 skive knoldselleri eller sød kartoffel (ca. 60 g)
1½ skive knoldselleri eller sød kartoffel (ca. 90 g)
½ skive knoldselleri eller sød kartoffel (ca. 30 g)
½ brik/dåse bælgfrugter (ca. 120 g) - fx limabønner eller kikærter
¾ brik/dåse bælgfrugter (ca. 180 g) - fx limabønner eller kikærter
¼ brik/dåse bælgfrugter (ca. 60 g) - fx limabønner eller kikærter
1 lille løg
1 mellem løg
½ lille løg
1 fed hvidløg
1 stort fed hvidløg
1 lille fed hvidløg
2 æg
3 æg
1 æg
2 spsk. ketchup
3 spsk. ketchup
1 spsk. ketchup
ca. 1 dl hvedemel
ca. 1½ dl hvedemel
ca. ½ dl hvedemel
1 tsk. paprika
1½ tsk. paprika
½ tsk. paprika
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
1 knivspids peber
1½ knivspids peber
½ knivspids peber
2 spsk. olie til stegning af rødbedebøfferne
3 spsk. olie til stegning af rødbedebøfferne
1 spsk. olie til stegning af rødbedebøfferne
Rødbede
Knoldselleri
Limabønner (butter beans)
Løg
Hvidløg
Æg
Tomatketchup
Hvedemel
Paprika
Salt
Peber
Rapsolie
Køkkenredskaber til rødbedebøffer
1 køkkenvægt
1 stor skarp kniv
1 skærebræt
1 kartoffelskræller
1 si
1 rivejern
1 hvidløgspresser
1 kop
1 spiseske
1 decilitermål
1 teske
1 stor stegepande
1 paletkniv
1 rent viskestykke
1 gaffel
Køkkenvægt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Skærebræt
Kartoffelskræller
Si
Rivejern
Hvidløgspresser
Kop
Spiseske
Decilitermål
Teske
Stegepande
Paletkniv
Viskestykke
Gaffel
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Rødbedebøf-fars:
3.
Vask og skræl rødbeden. Se videoen.
4.
Riv rødbeden, til du har 100 gram. Pres saften ud af den revne rødbede
5.
Vask og skræl knoldsellerien. Riv den, til du har 60 gram. Se videoen.
6.
Kom revet rødbede og knoldselleri op i en skål.
7.
Klip brikken med bælgfrugterne op over vasken. Hæld dem i et dørslag, og skyl dem med koldt vand. Dup eventuelt bælgfrugterne helt fri for vand i et rent viskestykke.
8.
Mos dem med en gaffel, og kom dem op i skålen til de revne grøntsager.
9.
Riv løget på den fine side af et rivejern, og kom også det op i skålen. Se videoen.
10.
Pil hvidløget, og pres det med en hvidløgspresser. Kom det op i skålen. Se videoen.
11.
Slå et æg ud i en kop, tjek for skaller, og hæld det op i skålen. Fortsæt på samme med det andet æg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
Slå ægget ud i en kop, og hæld det op i skålen. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
12.
Kom ketchup, hvedemel, paprika, salt og peber i skålen. Rør godt rundt. Lad eventuelt rødbedefarsen hvile på køl i 10 minutter.
Steg bøfferne:
13.
Kom olien på en stegepande og varm den op til middelhøj varme.
14.
Tag to spiseskefulde fars, og kom det på panden. Tryk bøffen flad. Der skal være god plads imellem bøfferne.
15.
Steg rødbedebøfferne i cirka 7 minutter på hver side, eller til de har fået stegeskorpe. Vend dem med en paletkniv.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 908 kJ / 217 kcal
Protein: 15 %
Kulhydrat: 40 %
Fedt: 42 %
Heraf mættet fedt: 0,81 g.
Kostfibre: 3 %
Kokkeskolevideoer