1. >
  2. Opskrifter>
  3. Råvarer>
  4. Bælgfrugter>
  5. Hvide bønner i tomatsovs

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Åbn brikken med hvide bønner med en saks. Hæld bønnerne ned i et dørslag i håndvasken. Skyl dem under koldt vand og lad dem dryppe af.
Åbn brikkerne med hvide bønner med en saks. Hæld bønnerne ned i et dørslag i håndvasken. Skyl dem under koldt vand og lad dem dryppe af.

4.

Kom vand i en skål og skyl basilikummen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Se videoen.

5.

Åben brikkerne med hakkede tomater.
Åben brikken med hakkede tomater.

6.

Pil og hak løg og hvidløg groft.

7.

Skyl cherrytomaterne.

8.

Kom basilikum, løg, hvidløg, hakkede tomater, cherrytomater, tomatpuré, sukker, salt, peber, eddike, olie og vand i en blender. Blend, til der ikke er nogen klumper.

9.

Kom den blendede tomatsovs i en gryde. Tænd for middel varme og bring sovsen i kog. Tilsæt bønnerne, læg låg på, og lad retten simre i 5-10 minutter.

Næringsindhold per portion

Energi: 1083 kJ / 259 kcal

Protein: 16 %

Kulhydrat: 61 %

Fedt: 23 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Inspiration

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 10 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 40 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 65 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 10 min