
- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Bælgfrugter>
- Hvide bønner i tomatsovs
Hvide bønner i tomatsovs
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem

Lad de hvide bønner hoppe i poolen med tomatsovs. Når de lige har fået lov til at svømme rundt i den opvarmede sovse-harmoni, så har du den lækreste ret med hvide bønner! Bum!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til hvide bønner i tomatsovs
Ingredienser
280 g. cannellini-bønner (hvide bønner) (1 brik/dåse)
420 g. cannellini-bønner (hvide bønner) (1 ½ brik/dåse)
140 g. cannellini-bønner (hvide bønner) (½ brik/dåse)
½ - 1 dl. frisk basilikum
¾ - 1 ½ dl. frisk basilikum
¼ - ½ dl. frisk basilikum
1 løg
1 ½ løg
½ løg
2 fed hvidløg
3 fed hvidløg
1 fed hvidløg
ca. 800 g. hakkede tomater (2 brikker/dåser)
ca. 1200 g. hakkede tomater (3 brikker/dåser)
ca. 400 g. hakkede tomater (1 brik/dåse)
100 g. cherrytomater
150 g. cherrytomater
50 g. cherrytomater
1 ½ spsk. tomatpuré
2 ¼ spsk. tomatpuré
¾ spsk. tomatpuré
1 ½ tsk. sukker
2 ¼ tsk. sukker
¾ tsk. sukker
1 ½ tsk. salt
2 ¼ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. peber
½ tsk. peber
1 knivspids peber
½ tsk. eddike
1 ½ tsk. eddike
1 ½ spsk. olie
2 ¼ spsk. olie
¾ spsk. olie
½ dl. vand
¾ dl. vand
¼ dl. vand

Cannellini-bønner (hvide bønner)

Basilikum

Løg

Hvidløg

Hakkede tomater

Cherrytomat

Tomatpuré

Sukker

Salt

Peber

Eddike

Olie

Vand
Køkkenredskaber til hvide bønner i tomatsovs
1 decilitermål
1 deciltermål
1 køkkenvægt
1 teske
1 spiseske
1 dørslag
1 rent viskestykke
1 skærebræt
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 blender eller foodprocessor
1 gryde

Decilitermål

Køkkenvægt

Teske

Spiseske

Dørslag

Viskestykke

Skærebræt

Skærebræt

Stor skarp kniv

Blender

Mellem gryde
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Åbn brikken med hvide bønner med en saks. Hæld bønnerne ned i et dørslag i håndvasken. Skyl dem under koldt vand og lad dem dryppe af.
Åbn brikkerne med hvide bønner med en saks. Hæld bønnerne ned i et dørslag i håndvasken. Skyl dem under koldt vand og lad dem dryppe af.
4.
Kom vand i en skål og skyl basilikummen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke.
5.
Åben brikkerne med hakkede tomater.
Åben brikken med hakkede tomater.
6.
Pil og hak løg og hvidløg groft.
7.
Skyl cherrytomaterne.
8.
Kom basilikum, løg, hvidløg, hakkede tomater, cherrytomater, tomatpuré, sukker, salt, peber, eddike, olie og vand i en blender. Blend, til der ikke er nogen klumper.
9.
Kom den blendede tomatsovs i en gryde. Tænd for middel varme og bring sovsen i kog. Tilsæt bønnerne, læg låg på, og lad retten simre i 5-10 minutter.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1083 kJ / 259 kcal
Protein: 16 %
Kulhydrat: 61 %
Fedt: 23 %
Kostfibre: 0 %