
- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Grove grøntsager>
- Kål>
- Spidskålssalat
Spidskålssalat
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Medium

Salat er sundt og smager skønt. Denne spidskålssalat er en sprød lækkerbisken som tilbehør til aftensmaden eller frokosten. Den er både nem og hurtig at lave - prøv selv!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til spidskålssalat
Dressing
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
1 spsk. eddike
1 ½ spsk eddike
½ spsk. eddike
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
½ tsk. sukker
¾ tsk. sukker
¼ tsk. sukker
Salat
1 spidskål
1 ½ spidskål
½ spidskål
25 g. parmesanost
40 g. parmesanost
15 g. parmesanost
2 æbler
3 æbler
1 æble

Olie - smagsneutral

Eddike - lagereddike

Salt

Sukker

Spidskål

Parmesanost

Æble
Køkkenredskaber til spidskålssalat
1 lille skål
1 spiseske
1 teske
1 stor skarp kniv
1 skærebræt
1 stor skål
1 røreske

Lille røreskål

Spiseske

Teske

Stor skarp kniv - kokkekniv

Skærebræt

Stor røreskål

Røreske
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Dressing:
3.
Hæld olie, eddike, salt og sukker i en lille skål. Rør det sammen med en spiseske.
Salat:
4.
Skyl spidskålen, og snit den i meget tynde strimler. Læg spidskålssalaten i en stor skål. Se videoen.
5.
Skær parmesanosten i tynde skiver, eller riv den på den grove side af et rivejern. Kom parmesanosten op i skålen med spidskål.
6.
Skyl æblet. Fjern kernehuset, og skær æblet i små tern. Kom dem op i skålen. Se videoen.
7.
Hæld dressingen over salaten, og bland salaten sammen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 677 kJ / 161 kcal
Protein: 16 %
Kulhydrat: 34 %
Fedt: 50 %
Heraf mættet fedt 1,6g
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer