Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Skylle ris:

3.

Kom risene ned i en tykbundet gryde. Dæk med vand. Lad dem stå i blød i 5 minutter.

4.

Kom en sigte i vasken. Hæld vandet i sigten.

5.

Kom nyt vand i gryden med ris. Rør rundt. Hæld vandet ud. Gentag processen, indtil vandet i gryden med ris, bliver klart. Lad risen blive i sigten.

Risengrød:

6.

Kom vand i gryden, og bring vandet i kog ved middelhøj varme.

7.

Kom de skyllede is i gryden, og rør med en grydeske over hele grydens bund. Kog cirka 2 minutter, indtil vandet er fordampet.

8.

Hæld mælk i gryden, og rør, til det koger. Det tager cirka 15 minutter ved middelhøj varme.

9.

Kog grøden ved svag varme i cirka 30 minutter. Rør ofte i grøden, da den let kan brænde på.

10.

Hvis grøden virker tynd, så kog den i yderligere 5-10 minutter.

11.

Smag til med salt.

Anretning:

12.

Bland kanel og sukker.

13.

Fordel risengrøden i de dybe tallerkener. Drys kanelsukker på grøden og afslut med en smørklat.

Næringsindhold per portion

Energi: 887 kJ / 212 kcal

Protein: 16 %

Kulhydrat: 70 %

Fedt: 14 %

Kostfibre: 0 %

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 37 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 25 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 180 min

Arbejdstid: 167 min