
- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Verdensmad>
- Europa>
- Danske klassikere>
- Risengrød
Risengrød
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 40 min.
Sværhedsgrad: Nem

"Det er risengrød, smask smask smask, der gør næsen rød, smask, smask, smask", sådan synger Nissebanden. Hele vinteren kan risengrød skabe glæde og sprede varme i kolde maver.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til risengrød
Ingredienser
2 ½ dl. vand
3 ¾ dl. vand
1 ¼ dl. vand
2 ½ dl. grødris
3 ¾ dl. grødris
1 ¼ dl. grødris
1 ¼ l. mælk
2 l. mælk
¾ l. mælk
½ tsk. groft salt
¾ tsk. groft salt
¼ tsk. groft salt
Tilbehør:
2 tsk. stødt kanel
3 tsk. stødt kanel
1 tsk. stødt kanel
2 spsk. sukker
3 spsk. sukker
1 spsk. sukker
4 tsk. smør til smørklat
6 tsk. smør til smørklat
2 tsk. smør til smørklat

Vand

Grødris

Minimælk

Salt

Kanel (stødt)

Sukker

Smør
Køkkenredskaber til risengrød
1 sæt måleskeer
1 målebæger
1 mellem gryde
1 grydeske
4 dybe tallerkener
6 dybe tallerkener
2 dybe tallerkener

Måleskeer

Målebæger

Mellem gryde

Grydeske

Dyb tallerken
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Kom vand i en tykbundet gryde og bring vandet i kog.
4.
Kom ris i gryden og rør med en grydeske over hele grydens bund. Kog cirka 5 minutter.
5.
Hæld mælk i gryden, og rør, til det koger. Skru ned på svag varme.
6.
Kog grøden ved svag varme i cirka 45 minutter. Rør jævnligt, da grøden let kan brænde på.
7.
Smag til med salt.
8.
Bland kanel og sukker. Fordel risengrøden i de dybe tallerkener. Drys kanelsukker på grøden og afslut med en smørklat.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 887 kJ / 212 kcal
Protein: 16 %
Kulhydrat: 70 %
Fedt: 14 %
Kostfibre: 0 %