![](/assets/images/menu-bg.jpg?width=1920&mode=crop&quality=80)
- >
- Opskrifter>
- Sæson>
- Højtider>
- Jul>
- Risengrød
Risengrød
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 20 min.
Sværhedsgrad: Nem
![Risengrød](/remote.axd/tv.samvirke.dk/49543330/57573133/d4f536bc1e911e068f4b312c1f55143f/1920x/thumbnail-4.jpg?width=1920&heightratio=0.6666666666666666666666666667&mode=crop&quality=80)
Craver du efter en klassisk risengrød? Så får du her opskriften, der får dig til at synge: "Det er risengrød, smask smask smask, der gør næsen rød, smask, smask, smask", ligesom Nissebanden.
Tip: Du kan forvarme mælken i en skål 5-10 min. i mikrobølgeovnen, hvis det skal gå hurtigere.
OBS: Vi skyller risene, inden de koges. Det giver mindre arsen i grøden, og er derfor sundere for dig.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til risengrød
Ingredienser
2 ½ dl. vand
3 ¾ dl. vand
1 ¼ dl. vand
2 ½ dl. grødris
3 ¾ dl. grødris
1 ¼ dl. grødris
1 ¼ l. mælk
2 l. mælk
¾ l. mælk
½ tsk. groft salt
¾ tsk. groft salt
¼ tsk. groft salt
Tilbehør:
2 tsk. stødt kanel
3 tsk. stødt kanel
1 tsk. stødt kanel
2 spsk. sukker
3 spsk. sukker
1 spsk. sukker
4 tsk. smør til smørklat
6 tsk. smør til smørklat
2 tsk. smør til smørklat
![](/media/b3lkg2qn/thumb_colourbox3099415.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Vand
![](/media/23ihyjl0/fdb_-groedris_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Grødris
![](/media/lf2l1b0u/3099296-267188.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Minimælk
![](/media/ksskkl1i/salt-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Salt
![](/media/o3bhev3k/fdb_-stoedtkanel_copy.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Kanel (stødt)
![](/media/x0wbfdzv/fdb_-stroesukker_oeko_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Sukker
![](/media/vvvboyyi/smoer-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Smør
Køkkenredskaber til risengrød
1 sæt måleskeer
1 målebæger
1 mellem gryde
1 grydeske
4 dybe tallerkener
6 dybe tallerkener
2 dybe tallerkener
1 si
![](/media/acobauwk/måleskeer.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Måleskeer
![](/media/ewtnjhbr/fdb-redskaber27_kopier-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Målebæger
![](/media/1tzjljdl/gryde.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Mellem gryde
![](/media/rnsbv2km/grydeskeer-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Grydeske
![](/media/kkdb252b/fdb-redskaber68.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Dyb tallerken
![](/media/l1ia4aev/si-sigte.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Si
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Skylle ris:
3.
Kom risene ned i en tykbundet gryde. Dæk med vand. Lad dem stå i blød i 5 minutter.
4.
Kom en sigte i vasken. Hæld vandet i sigten.
5.
Kom nyt vand i gryden med ris. Rør rundt. Hæld vandet ud. Gentag processen, indtil vandet i gryden med ris, bliver klart. Lad risen blive i sigten.
Risengrød:
6.
Kom vand i gryden, og bring vandet i kog ved middelhøj varme.
7.
Kom de skyllede is i gryden, og rør med en grydeske over hele grydens bund. Kog cirka 2 minutter, indtil vandet er fordampet.
8.
Hæld mælk i gryden, og rør, til det koger. Det tager cirka 15 minutter ved middelhøj varme.
9.
Kog grøden ved svag varme i cirka 30 minutter. Rør ofte i grøden, da den let kan brænde på.
10.
Hvis grøden virker tynd, så kog den i yderligere 5-10 minutter.
11.
Smag til med salt.
Anretning:
12.
Bland kanel og sukker.
13.
Fordel risengrøden i de dybe tallerkener. Drys kanelsukker på grøden og afslut med en smørklat.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 887 kJ / 212 kcal
Protein: 16 %
Kulhydrat: 70 %
Fedt: 14 %
Kostfibre: 0 %