Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Smelt chokoladen over vandbad: Bræk chokoladen i stykker og kom den i en stor, ovnfast skål.
Se videoen.

4.

Hæld ½ liter vand i en lille gryde. Stil skålen oven på gryden. Bunden af skålen skal ikke røre vandet. Tænd for middel varme og lad vandet komme langsomt i kog. Skru ned for varmen, når vandet koger. Hold øje med chokoladen og rør ind imellem i den med en gaffel.

5.

Når chokoladen er smeltet, så tag skåel op ad vandet. Brug grydelapper. Pas meget på, da der kommer varm damp op af gryden, når du flytter skålen. Få eventuelt hjælp af en voksen.

6.

Kom kokosmel og de puffede ris op i skålen til den smeltede chokolade. Vend det hele sammen.

7.

Kom bagepapir i en rugbrødsform. Hæld blandingen ned i formen og tryk den sammen, så den bliver fast.

8.

Stil konfektmassen i køleskabet i 15 minutter til chokoladen er størknet.

9.

Vend den hårde chokoladeklods ud på et skærebræt og fjern bagepapiret. Skær den ud i små firkanter på 1 x 2 centimeter.

Næringsindhold per portion

Energi: 236 kJ / 56 kcal

Protein: 5 %

Kulhydrat: 43 %

Fedt: 52 %

Heraf mættet fedt: 2,3 g

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Chokolade, smelte over vandbad

Chokolade, smelte over vandbad

Inspiration

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 15 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min