
- >
- Opskrifter>
- Sæson>
- Højtider>
- Jul>
- Hvid riskonfekt
Hvid riskonfekt
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 15 min.
Sværhedsgrad: Nem

Lav julesnacks med GoCook ambassadør, Micki Cheng.
Der skal kun tre ingredienser i denne søde og sprøde konfekt til julebordet – hvid chokolade, kokosmel og puffede ris, som du måske kender fra din morgenmad.
Opskriften giver cirka 30 stykker.
Tip: Du kan prøve at skifte den hvide chokolade ud med lys chokolade.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til hvid riskonfekt
Ingredienser:
200 g. hvid chokolade
1 dl. kokos
4 dl. Rice Krispies (puffede ris)

Hvid chokolade

Kokosmel

Rice Krispies (puffede ris)
Køkkenredskaber: til hvid riskonfekt
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 stor glasskål
1 gryde
1 grydelåg
1 røreske
1 rugbrødsform
Bagepapir
1 skærebræt
1 stor skarp kniv

Køkkenvægt

Decilitermål

Glasskål

Mellem gryde

Grydelåg

Røreske

Rugbrødsform

Bagepapir

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Smelte chokolade over vandbad:
3.
Bræk chokoladen i stykker og kom den i en stor, ovnfast skål. Se videoen.
4.
Hæld ½ liter vand i en lille gryde. Stil skålen oven på gryden. Bunden af skålen skal ikke røre vandet. Tænd for middel varme og lad vandet komme langsomt i kog. Skru ned for varmen, når vandet koger. Hold øje med chokoladen og rør ind imellem i den med en gaffel.
5.
Når chokoladen er smeltet, så tag skåel op ad vandet. Brug grydelapper. Pas meget på, da der kommer varm damp op af gryden, når du flytter skålen. Få eventuelt hjælp af en voksen.
Lav dej og form:
6.
Kom kokosmel og de puffede ris op i skålen til den smeltede chokolade. Vend det hele sammen.
7.
Kom bagepapir i en rugbrødsform. Hæld blandingen ned i formen og tryk den sammen, så den bliver fast.
8.
Stil konfektmassen i køleskabet i 15 minutter til chokoladen er størknet.
9.
Vend den hårde chokoladeklods ud på et skærebræt og fjern bagepapiret. Skær den ud i små firkanter på 1 x 2 centimeter.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 236 kJ / 56 kcal
Protein: 5 %
Kulhydrat: 43 %
Fedt: 52 %
Heraf mættet fedt: 2,3 g
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer