Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Kom mælk i en lille gryde og varm det op. Kom safran i mælken.

4.

Kom smør i gryden og lad det smelte. Tag gryden væk fra varmen og lad mælken køle ned, til det er lillefingervarmt. Begynd på dejen, imens mælken køler. Se videoen.

5.

Smuldr gæren i en stor skål.

6.

Kom mælke-blandingen op i skålen med gæren. Rør rundt, til gæren er opløst.

7.

Kom sukker og salt i blandingen. Rør rundt.

8.

Tilsæt melet lidt ad gangen. Rør undervejs. Når dejen er fast, så kom den ud på et meldrysset bord og ælt den sammen med hænderne. Se videoen.

9.

Kom dejen tilbage i skålen og dæk den med husholdningsfilm. Lad dejen hvile i 20 minutter.

10.

Kom bagepapir på to bageplader.

11.

Kom dejen ud på et meldrysset bord. Skær dejen i 15 lige store stykker. Se videoen.

12.

Rul hvert stykke ud til en lille pølse på cirka 15 centimeter.

13.

Tag en dejpølse. Rul den venstre ende mod uret, indtil du når midten af pølsen, mens den ligger på bordet. Rul også den højre ende mod uret, indtil den når midten. Nu burde den ligne luciabollerne på billedet.

14.

Læg din luciabolle på bagepladen. Gør det samme med alle dejpølserne. Luciabollerne må ikke røre hinanden, så fordel dem på 2 bageplader.

15.

Kom 2 rosiner i hver luciabolle (se på billedet). Tryk dem godt ned, da de ellers popper op under bagningen.

16.

Dæk luciabollerne til med et rent viskestykke og lad dem hæve i 10 minutter. Tænd imens ovnen på 200 grader.

17.

Slå et æg ud i en kop og pisk det sammen med en gaffel. Pensel alle luciabollerne med ægget. Se videoen.

18.

Bag luciabollerne i cirka 10 minutter, til de er gyldne. Se videoen.

Næringsindhold per portion

Energi: 834 kJ / 199 kcal

Protein: 9 %

Kulhydrat: 62 %

Fedt: 30 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Fingervarmt

Fingervarmt

Dej, ælte

Dej, ælte

Luciaboller, sådan ruller du dem

Luciaboller, sådan ruller du dem

Boller, pensle

Boller, pensle

Bagværk, vurdér om det er gennembagt

Bagværk, vurdér om det er gennembagt

Inspiration

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 52 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 200 min

Arbejdstid: 30 min