- Hjem >
- Opskrifter >
- Sæson >
- Højtider >
- Jul >
- Luciaboller
Luciaboller
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 50 min.
Sværhedsgrad: Medium

For Micki er luciadag lig med luciaboller. De fine gule, bløde boller med den søde smag kommer oprindeligt fra Sverige, hvor man kalder dem lusse-katte.
Tip: Kværn safran-trådene i en morter først. Så får du mere farve og smag.
Opskriften giver cirka 15 boller.
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til luciaboller
Ingredienser:
50 g. gær
100 g. smør
2 ½ dl. mælk
Evt. ½ pk. safran (tråde eller pulver) eller ½ tsk. gurkemeje
1 dl. sukker
½ tsk. salt
Ca. 450 g. mel
Ca. 30 rosiner
1 æg

Gær

Smør

Mælk

Safran

Sukker

Salt

Hvedemel

Rosiner

Æg
Køkkenredskaber: til luciaboller
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 teske
1 stor skål
1 lille gryde
1 morter eller blender
1 røreske
Husholdningsfilm
Bagepapir
2 bageplader
1 rent viskestykke
1 kop
1 gaffel

Køkkenvægt

Decilitermål

Teske

Stor røreskål

Lille gryde

Morter

Røreske

Husholdningsfilm

Bagepapir

Bageplade

Viskestykke

Kop

Gaffel
Sådan gør du
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Dej:
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
Form luciaboller:
10.
11.
12.
13.
14.
15.
Bag luciaboller:
16.
17.
Slå et æg ud i en kop og pisk det sammen med en gaffel. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
18.
Pensel alle luciabollerne med ægget. Se videoen.
19.
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 834 kJ / 199 kcal
Protein: 9 %
Kulhydrat: 62 %
Fedt: 30 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer
Inspiration