Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Drys lidt flormelis på et rent bord. Kom marcipanen ud på bordet og ælt det sammen med hænderne.

4.

Rul marcipanen ud med en kagerulle, til den er cirka ½ centimeter tyk. Sørg for hele tiden at have flormelis under, så marcipanen ikke klistrer til bordet.

5.

Skær marcipanen over i 2 lige store stykker.

6.

Skær nougaten i skiver på cirka ½ centimeter i tykkelsen. Læg skiverne i ét lag på det ene stykke marcipan.

7.

Læg det andet stykke marcipan ovenpå, så du har nougaten i midten.

8.

Skær ”sandwichen” i mundrette konfektpakker på cirka 2 x 2 centimeter.

9.

Smelt chokoladen: Kom de mørke chokoladeknapper i en plastikskål. Se videoen.

10.

Kom skålen i mikroovnen, og kør for fuld styrke i 30 sekunder. Hvis du ikke har en mikroovn, kan du smelte din chokolade over vandbad. Se videoen.

11.

Tag skålen ud. Chokoladeknapperne må ikke være helt smeltet endnu, da de så er blevet for varme. Lad chokoladen hvile i cirka 10 sekunder. Rør i den med en ske. Hvis alt chokoladen endnu ikke er smeltet, så stil skålen ind i mikroovnen igen, og giv den 5-10 sekunder mere.

12.

Læg bagepapir på en bageplade.

13.

Dyp en konfektpakke ned i chokoladen. Vend den rundt med 2 gafler og tag den forsigtigt op. Ryst den let, så overskydende chokolade falder af. Læg den på bagepapiret. Gentag med alle konfektpakkerne.

14.

Lad konfektpakkerne tørre, så chokoladen bliver hård. Stil eventuelt bagepladen et køligt sted, så det går hurtigere.

15.

Smelt den hvide chokolade i mikroovnen på samme måde, som den mørke chokolade.

16.

Hæld den op i en sprøjtepose eller frysepose.

17.

Klip et lille bitte hul i hjørnet og sprøjt gavebånd på dine konfektpakker med den hvide chokolade. Et kryds på konfektpakken, og en sløjfe på midten. Øv dig eventuelt på lidt bagepapir.

18.

Lad den hvide chokolade størkne og blive hård.

Næringsindhold per portion

Energi: 923 kJ / 220 kcal

Protein: 7 %

Kulhydrat: 44 %

Fedt: 49 %

Heraf mættet fedt: 4,2 g

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Chokolade, temperer

Chokolade, temperer

Chokolade, smelte over vandbad

Chokolade, smelte over vandbad

Inspiration

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 21 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min