
- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Grill og bålmad>
- Ribeye steaks med kartoffelbåde
Ribeye steaks med kartoffelbåde - steaks
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 50 min.
Sværhedsgrad: Medium

Daniel er juniorkok i GoCook, og er vild med barbecue ligesom australierne. Han elsker at stege en god steak såsom en ribeye. Det kræver dog lidt øvelse, men det er netop øvelse, der gør mester. Servér bøffen med den friske mangosalat til eller en anden salat efter årstiden.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til ribeye steaks med kartoffelbåde
Kartoffelbåde:
4-5 bagekartofler
6-7 ½ bagekartofler
2-2 ½ bagekartofler
3 spsk. olie
4 ½ spsk. olie
1 ½ spsk. olie
1 spsk. paprika
1 ½ spsk. paprika
½ spsk. paprika
2 tsk. salt
3 tsk. salt
1 tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
Mangosalat:
1 mango
1 ½ mango
½ mango
½ icebergsalat
¾ icebergsalat
¼ icebergsalat
1 mild rød chili
1½ mild rød chili
½ mild rød chili
½ rødløg
¾ rødløg
¼ rødløg
2 avocadoer
3 avocadoer
1 avocado
1 spsk. sennep
1 ½ spsk. sennep
½ spsk. sennep
2 spsk. honning
3 spsk. honning
1 spsk. honning
1 spsk. eddike
1 ½ spsk. eddike
½ spsk. eddike
3 spsk. olie
4 ½ spsk. olie
1 ½ spsk. olie
Rib-eye-bøffer:
4 rib-eye steaks
6 rib-eye steaks
2 rib-eye steaks
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
½ tsk. peber
¾ tsk. peber
¼ tsk. peber
2 spsk. smør til stegning
3 spsk. smør til stegning
1 spsk. smør til stegning
2 spsk. olie til stegning
3 spsk. olie til stegning
1 spsk. olie til stegning

Bagekartoffel

Olie - smagsneutral

Paprika

Salt

Peber

Mango

Icebergsalat

Chili

Rødløg

Avocado

Sennep

Honning

Eddike - lagereddike

Rib-eye steak

Smør
Køkkenredskaber: til ribeye steaks med kartoffelbåde
1 spiseske
1 teske
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 frysepose
Bagepapir
1 bageplade
1 lille skarp kniv eller tyndskræller
1 stor skål
1 syltetøjsglas med låg eller meljævner
1 tallerken
1 stegepande
1 spatel

Spiseske

Teske

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Frysepose

Bagepapir

Bageplade

Urtekniv

Stor røreskål

Sylteglas

Middagstallerken

Stegepande

Spatel
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Kartoffelbåde:
3.
Tænd ovnen på 220 grader.
4.
Skyl bagekartoflerne. Skær dem i både, og læg dem i en frysepose. Se videoen.
5.
Kom olie, paprika, salt og peber ned i fryseposen. Bind en knude, og ryst posen, så krydderierne bliver blandet godt med kartoffelbådene.
6.
Kom bagepapir på en bageplade, og fordel kartoffelbådene derpå.
7.
Bag dem midt i ovnen i 40-45 minutter. Vend dem med en palet et par gange undervejs. De skal være gyldne og sprøde.
Mangosalat:
8.
Skræl mangoen, og skær stenen væk ved at skære på langs med stenen på begge sider af mangoen. Se videoen.
9.
Skær mangoen ud i små tern. Kom dem op i en stor skål.
Skær mangoen ud i små tern. Kom dem op i en stor skål.
10.
Skyl icebergsalaten, og skær den i grove strimler. Kom strimlerne op i skålen.
Skyl icebergsalaten, og skær den i grove strimler. Kom strimlerne op i skålen.
11.
Kan udelades: Skyl chilien, og skær den over på langs. Fjern kernerne. Skær chilien i tynde strimler, og kom dem op i skålen. Vask hænder, når du har rørt ved chili. Se videoen.
Skyl chilien, og skær den over på langs. Fjern kernerne. Skær chilien i tynde strimler, og kom dem op i skålen. Vask hænder, når du har rørt ved chili. Se videoen.
12.
Pil, og hak rødløget fint. Kom det op i skålen. Se videoen.
Pil, og hak rødløget fint. Kom det op i skålen.
Se videoen.
Se videoen.
Pil, og hak rødløget fint. Kom det op i skålen.
Se videoen.
Se videoen.
13.
Skær avocadoerne over på langs, og fjern stenene. Tag avocadokødet ud med en spiseske, og skær det i tern. Kom det op i skålen. Se videoen.
Skær avocadoen over på langs, og fjern stenen. Tag avocadokødet ud med en spiseske, og skær det i tern. Kom det op i skålen. Se videoen.
14.
Kom sennep, honning, eddike og olie i en meljævner eller en bøtte med låg. Sæt låg på, og ryst dressingen sammen.
15.
Hæld dressingen over mangosalaten, og vend det hele godt sammen.
Rib-eye-bøffer:
16.
Læg bøfferne på en tallerken. Hvis de er fugtige, skal du duppe dem tørre med køkkenrulle.
Læg bøfferne på en tallerken. Hvis de er fugtige, skal du duppe dem tørre med køkkenrulle.
17.
Kom salt og peber på begge sidder af bøfferne.
Kom salt og peber på begge sidder af bøfferne.
18.
Varm smør og olie op på en stegepande. Det er vigtigt, stegepanden bliver helt varm. Det er den, når smørret er bruset færdig, og stegepanden begynder at ryge lidt. Se videoen.
19.
Læg forsigtigt bøfferne på stegepanden. De må ikke røre ved hinanden. Få eventuelt hjælp af en voksen. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød. Steg bøfferne i 3-4 minutter. Vend dem, og steg dem i 2-3 minutter mere. Mærk på bøfferne med fingrene for at mærke, hvor gennemstegte de er. De skal føles ligesom huden mellem din tommel- og pegefinger.
20.
Server rib-eye-bøfferne med det samme, sammen med kartoffelbådene og mangosalaten.
Server rib-eye-bøfferne med det samme, sammen med kartoffelbådene og mangosalaten.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 4148 kJ / 992 kcal
Protein: 15 %
Kulhydrat: 26 %
Fedt: 59 %
Heraf mættet fedt: 17,6 g
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer
Inspiration
Samlet tid: 75 min
Arbejdstid: 45 min
Samlet tid: 30 min
Arbejdstid: 30 min
Samlet tid: 90 min
Arbejdstid: 20 min