1. >
  2. Opskrifter>
  3. Råvarer>
  4. Fisk og skaldyr>
  5. Laks med rød kartoffelsalat

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Laks:

3.

Skyl krydderurterne, og snit dem fint Se videoen.

4.

Pres saften af en citron ved at bruge en citruspresser. Se videoen.

5.

Læg laksefileterne på en tallerken og kom citronsaft, krydderurter og salt og peber på oversiden af laksen. Vask hænder, når du har rørt ved rå fisk.

Ajvar-dressing:

6.

Skyl grøntsagerne, og skær peberfrugterne i kvarte. Skær auberginen over i to halve på langs, og pensl dem med lidt olie.

7.

Pil hvidløgsfeddene, og skær dem halvt over på langs.

8.

Hvis du bruger frisk chili, skal du skylle den og fjerne kernerne med en lille skarp kniv. Husk at vaske hænder grundigt, når du har rørt ved chili!

9.

Varm en stegepande op til middel varme. Kom olie på, og fordel peberfrugter og halve auberginer på stegepanden. Grøntsager skal stege ca. 15-20 minutter. Brug en tang eller en palet til at vende dem undervejs. Kom hvidløg og chili på panden, når der er 4 minutter tilbage. Vend også dem undervejs.

10.

Tag grøntsagerne af stegepanden, læg dem på en tallerken, og lad dem køle af.

Grøn salat:

11.

Skyl aspargesene, og knæk den nederste del af. Se videoen.

12.

Kom lidt olie på stegepanden, varm den op til middel varme, og steg aspargesene 3 minutter. Vend dem en enkelt gang undervejs.

Ajvar-dressing - fortsat:

13.

Skrab kødet ud af auberginen med en spiseske, og pil skrællen af peberfrugten, hvis den er blevet brændt. Smid skrællerne ud, og kom grøntsags-kødet i en blender eller foodprocessor.

14.

Kom hvidløg, citronsaft, olie og eventuelt chili op i blenderen eller foodprocessoren. Blend det hele til en cremet ajvar-dressing. Smag til med citron, salt og peber.

Laks - fortsat:

15.

Varm en stegepande op til middel varme, kom olie på, og læg laksen med skindsiden nedad på stegepanden. De skal helst ikke flyttes, før de er færdigstegt. Steg laksen på skindsiden 15-20 minutter, mens du koger kartofler.

Kartofler:

16.

Skyl og eventuelt skræl kartoflerne. Se videoen.

17.

Kom kartoflerne i en gryde med vand og salt, og kog dem i 15-20 minutter, til de er møre. Se videoen.

18.

Vend de færdigkogte kartofler sammen med i ajvar-dressingen.

Grøn salat - fortsat:

19.

Skyl grøntsagerne. Skær spidskålen i tynde strimler, og skær agurken i tynde skiver. Se videoen.

20.

Skrab kernerne ud af melonen, skær skrællen af, og skær den i tern. Se videoen.

21.

Rist pinjekernerne på en tør stegepande, til de bliver gyldne.

22.

Bland salaten sammen med de grillede asparges, og hæld din yndlingsdressing og de ristede pinjekerner over.

Næringsindhold per portion

Energi: 665 kJ / 2781 kcal

Protein: 19 %

Kulhydrat: 32 %

Fedt: 46 %

Heraf mættet fedt: 6,1 g.

Kostfibre: 3 %

Kokkeskolevideoer

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Citrusfrugt, presse

Citrusfrugt, presse

Asparges, ordne grønne

Asparges, ordne grønne

Vaske eller skrælle kartofler

Vaske eller skrælle kartofler

Kartofler, koge

Kartofler, koge

Spidskål i strimler

Spidskål i strimler

Melon, skære

Melon, skære

Inspiration

Samlet tid: 150 min

Arbejdstid: 120 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 50 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min