Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Kom bagepapir på en bageplade.

4.

Lun vand og mælk i en lille gryde. Mærk med en lillefinger. Væsken skal være lige så varm som din finger, men ikke så varm, at du brænder dig. Se videoen.

5.

Hæld vandet og mælken i en skål.

6.

Smuldr gæren ned i skålen, og tilsæt sukker. Rør, til gæren er opløst.

7.

Tilsæt olie og salt. Rør rundt.

8.

Tilsæt grahamsmel og halvdelen af hvedemelet. Rør rundt.

9.

Tilsæt resten af hvedemelet lidt ad gangen. Rør rundt undervejs.

10.

Drys lidt hvedemel på bordet, og vend dejen ud på bordet. Ælt den sammen med hænderne i mindst 5 minutter. Se videoen.

11.

Del dejen i 8 lige store stykker, og form dem til aflange pølsebrød. Se videoen.

12.

Læg dem på bagepladen tæt op ad hinanden. Der skal maks være 1 centimeter mellem brødene, så de hæver ind i hinanden.

13.

Læg et rent viskestykke over pølsebrødene, og lad dem hæve til dobbelt størrelse. Det tager cirka 30-40 minutter. Tænd ovnen på 200 grader.

14.

Pensl brødene med mælk. Se videoen.

15.

Sæt fadet på en rist midt i ovnen, og bag pølsebrødene i cirka 15 minutter, indtil de er gyldne og gennembagte. Se videoen.

16.

Lad brødene køle af på en bagerist.

Næringsindhold per portion

Energi: 975 kJ / 233 kcal

Protein: 11 %

Kulhydrat: 78 %

Fedt: 11 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Fingervarmt

Fingervarmt

Dej, ælte

Dej, ælte

Sådan bager du pølsebrød

Sådan bager du pølsebrød

Boller, pensle

Boller, pensle

Bagværk, vurdér om det er gennembagt

Bagværk, vurdér om det er gennembagt

Inspiration

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Hotdogs

Medium

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 50 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 70 min