
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Tilbehør>
- Dip, dressinger og sovs>
- Argentinsk tomatsalsa og chimichurri
Argentinsk tomatsalsa og chimichurri
Samlet tid: 75 min.
Arbejdstid: 45 min.
Sværhedsgrad: Nem

I Argentina elsker man at stege kød på grillen, men der er altid plads til tomatsalsa og chimichurri som tilbehør. Chimichurri er en krydderiblanding i en olie/eddike-dressing. Chimichurri kan holde sig en uge i køleskabet.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til argentinsk tomatsalsa og chimichurri
Chimichurri
5 fed hvidløg
2 dl tørret oregano
½ dl tørrede chiliflager
1 tsk. salt
2 dl vand
½ dl olie
2 spsk. klar eddike
Tomatsalsa
4 tomater
1 grøn peberfrugt
1 lille grøn chili
½ løg
2 dl klar eddike
½ dl vand
½ dl olie
1 tsk. salt
½ tsk. peber

Hvidløg

Oregano (tørret)

Chili (flager)

Salt

Vand

Olie

Eddike

Tomat

Peberfrugt

Chili

Løg

Peber
Køkkenredskaber til argentinsk tomatsalsa og chimichurri
1 målebæger
1 stor skarp kniv
1 skærebræt
2 små skåle
2 røreskeer
1 elkedel

Målebæger

Stor skarp kniv

Skærebræt

Lille skål

Røreske

Elkedel
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Lav først chimichurrien: Pil og hak hvidløg fint. Se videoen.
4.
Kom hakket hvidløg, tørret oregano, chiliflager og salt i en skål.
5.
Kog vandet i en elkedel, og hæld det kogende vand i skålen.
6.
Tilsæt olie og klar eddike, og rør rundt med en røreske, til det er blandet sammen.
7.
Stil chimichurrien i køleskabet i 1 time.
8.
Lav tomatsalsaen: Skyl tomater, chili og peberfrugt.
9.
Skær tomater og peberfrugt i fine, små tern, og kom ternene i den anden skål.
10.
Ordn chilien, hak den, og kom den i skålen. Se videoen.
11.
Fjern de yderste lag af løget, hak det fint, og kom det i skålen. Se videoen.
12.
Tilsæt klar eddike, vand, olie, salt og peber, og rør rundt med en røreske, til det hele er blandet sammen.
13.
Lad tomatsalsaen trække i 30 minutter.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1068 kJ / 255 kcal
Protein: 3 %
Kulhydrat: 16 %
Fedt: 81 %
Heraf mættet fedt: 2,9 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer