1. >
  2. Opskrifter>
  3. Aftensmad>
  4. Tilbehør>
  5. Dip, dressinger og sovs>
  6. Argentinsk tomatsalsa og chimichurri

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Chimichurrien:

3.

Pil hvidløget, og pres det med en hvidløgspresser. Se videoen.

4.

Kom hakket hvidløg, tørret oregano, chiliflager og salt i en skål.

5.

Kog vandet i en elkedel, og hæld det kogende vand i skålen.

6.

Tilsæt olie og klar eddike, og rør rundt med en røreske, til det er blandet sammen.

7.

Stil chimichurrien i køleskabet i 1 time.

Tomatsalsa:

8.

Skyl tomater, chili og peberfrugt.

9.

Skær tomater og peberfrugt i fine, små tern, og kom ternene i den anden skål.

10.

Skyl chilien, og skær den over på langs. Skrab kernerne og de hvide sidevægge ud. Hak den. Se videoen.

11.

Fjern de yderste lag af løget, hak det fint, og kom det i skålen. Se videoen.

12.

Tilsæt klar eddike, vand, olie, salt og peber, og rør rundt med en røreske, til det hele er blandet sammen.

13.

Lad tomatsalsaen trække i 30 minutter.

Næringsindhold per portion

Energi: 1068 kJ / 255 kcal

Protein: 3 %

Kulhydrat: 16 %

Fedt: 81 %

Heraf mættet fedt: 2,9 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Presse hvidløg

Presse hvidløg

Chili, skære og smage

Chili, skære og smage

Løg, hakke

Løg, hakke

Inspiration

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 10 min