Sådan gør du

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Tomatsovs:

3.

Skyl grøntsagerne, og hak dem i små stykker.

4.

Hvis du bruger kød, så skær det i mundrette stykker.

5.

Varm en stegepande op til middelvarme og kom olie på. Kom grøntsagerne og de tørrede krydderier op i stegepanden, og steg dem i 3 minutter. Tilsæt eventuelt kød.

6.

Skru ned for varmen. Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré og balsamico, og bring det hele i kog. Smag til med salt og peber, og lad det simre, mens du koger pastaen.

Pasta:

7.

Kom vand og salt i en stor gryde. Tænd for høj varme, og læg låg på. Vent til vandet koger. Tilsæt spaghettien, og skru ned på middel varme. Læs på pakken, hvor lang tid pastaen skal koge. Se videoen.

8.

Hvis du vil toppe din pastaret med revet ost, så riv den på et rivejern. Hårde oste som parmesan skal rives på den fine side, og bløde oste som cheddar skal rives på den grove side.

9.

Stil et dørslag ned i køkkenvasken. Hæld vand og pasta i dørslaget, og lad det dryppe af.

10.

Server pastaen i dybe tallerkener med tomatsovsen ovenpå. Top med revet ost, hvis du har lyst.

Næringsindhold per portion

Energi: 2940 kJ / 703 kcal

Protein: 20 %

Kulhydrat: 58 %

Fedt: 27 %

Kostfibre: 5 %

Kokkeskolevideoer

Pasta, koge

Pasta, koge

Inspiration

Steffens Garsagne

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 30 min

One pot pasta med chorizo og spinat

Sværhedsgrad: Nem

Samlet tid: 40 min

Arbejdstid: 30 min

Cannelloni med kødsovs

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 70 min

Spaghetti med linsesovs

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 30 min