Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Tomatsovs

3.

Skyl, og hak grøntsagerne i små stykker.

4.

Hvis du bruger kød, så skær det i mundrette stykker.

5.

Varm olie op i en stegepande til middel varme. Kom grøntsagerne og tørrede krydderier op i stegepanden, og steg det i 3 minutter. Tilsæt eventuelt kød.

6.

Skru ned for varmen. Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré og balsamico, og bring det hele i kog. Smag til med salt og peber, og lad det simre, mens du koger pasta.

Pasta

7.

Kom vand og salt i en stor gryde. Tænd for høj varme, og læg låg på. Når vandet koger, så tilsæt spaghettien. Skru ned på middel varme. Læs på pakken, hvor lang tid den skal koge. Se videoen.

8.

Hvis du vil toppe din pastaret med revet ost, så riv den på den fine side af et rivejern.

9.

Stil et dørslag ned i køkkenvasken. Hæld vand og pasta i dørslaget, og lad det dryppe af.

10.

Server pastaen i en dyb tallerken med sovsen og top med revet ost, hvis ud har lyst.

Næringsindhold per portion

Energi: 2940 kJ / 703 kcal

Protein: 20 %

Kulhydrat: 58 %

Fedt: 27 %

Kostfibre: 5 %

Kokkeskolevideoer

Pasta, koge

Pasta, koge

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 40 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 0 min