
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Pasta>
- Red maden pasta
Red maden pasta
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Medium

Kom med i kampen for at undgå madspild! Brug dine rester i en pastaret. Pasta + grønt + eventuelt kød + sovs! Mega nemt at lave efter skole.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til red maden pasta
Tomatsovs
500 g. overskuds-grønt: fx løg, peberfrugt, asparges, svampe eller hvidløg
750 g. overskuds-grønt: fx løg, peberfrugt, asparges, svampe eller hvidløg
250 g. overskuds-grønt: fx løg, peberfrugt, asparges, svampe eller hvidløg
Evt. 150 g. overskuds-kød: fx bacon, pølse eller rester af kød fra dagen før
Evt. 225 g. overskuds-kød: fx bacon, pølse eller rester af kød fra dagen før
Evt. 75 g. overskuds-kød: fx bacon, pølse eller rester af kød fra dagen før
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
1 tsk. tørrede krydderier: fx tørret oregano eller basilikum
1 ½ tsk. tørrede krydderier: fx tørret oregano eller basilikum
½ tsk. tørrede krydderier: fx tørret oregano eller basilikum
2 brikker eller dåser hakkede tomater
3 brikker eller dåser hakkede tomater
1 brik eller dåse hakkede tomater
1 dåse tomatpuré
1 ½ dåse tomatpuré
½ dåse tomatpuré
Evt. 2 spsk. balsamico eller rødvinseddike
Evt. 3 spsk. balsamico eller rødvinseddike
Evt. 1 spsk. balsamico eller rødvinseddike
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
Pasta
500 g. fuldkornspasta
750 g. fuldkornspasta
250 g. fuldkornspasta
2 tsk. salt
3 tsk. salt
1 tsk. salt
Topping
4 spsk. revet ost fx pamersan
6 spsk. revet ost fx parmesan
2 spsk. revet ost fx parmesan

Peberfrugt

Bacon i tern

Olie

Oregano (tørret)

Hakkede tomater

Tomatpuré

Balsamicoeddike (mørk)

Salt

Peber

Pasta (fuldkorn)

Parmesanost
Køkkenredskaber til red maden pasta
1 køkkenvægt
1 teske
1 spiseske
1 kniv (bestik)
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 stegepande
1 paletkniv
1 stor gryde med låg
1 gaffel
1 rivejern
1 dørslag
4 dybe tallerkner

Køkkenvægt

Teske

Spiseske

Kniv bestik

Skærebræt

Stor skarp kniv

Stegepande

Paletkniv

Stor gryde

Gaffel

Rivejern

Dørslag

Dyb tallerken
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Tomatsovs
3.
Skyl, og hak grøntsagerne i små stykker.
4.
Hvis du bruger kød, så skær det i mundrette stykker.
5.
Varm olie op i en stegepande til middel varme. Kom grøntsagerne og tørrede krydderier op i stegepanden, og steg det i 3 minutter. Tilsæt eventuelt kød.
6.
Skru ned for varmen. Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré og balsamico, og bring det hele i kog. Smag til med salt og peber, og lad det simre, mens du koger pasta.
Pasta
7.
Kom vand og salt i en stor gryde. Tænd for høj varme, og læg låg på. Når vandet koger, så tilsæt spaghettien. Skru ned på middel varme. Læs på pakken, hvor lang tid den skal koge. Se videoen.
8.
Hvis du vil toppe din pastaret med revet ost, så riv den på den fine side af et rivejern.
9.
Stil et dørslag ned i køkkenvasken. Hæld vand og pasta i dørslaget, og lad det dryppe af.
10.
Server pastaen i en dyb tallerken med sovsen og top med revet ost, hvis ud har lyst.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2940 kJ / 703 kcal
Protein: 20 %
Kulhydrat: 58 %
Fedt: 27 %
Kostfibre: 5 %
Kokkeskolevideoer