- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Pasta, ris og nudler>
- Øvrig pasta>
- Red maden pasta
Red maden pasta
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Medium
Kom med i kampen for at undgå madspild! Brug dine rester i en pastaret. Pasta + grønt + eventuelt kød + sovs! Mega nemt at lave efter skole.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til red maden pasta
Tomatsovs:
500 g overskuds-grønt (fx løg, peberfrugt, asparges, svampe eller hvidløg)
750 g overskuds-grønt (fx løg, peberfrugt, asparges, svampe eller hvidløg)
250 g overskuds-grønt (fx løg, peberfrugt, asparges, svampe eller hvidløg)
Evt. 150 g overskuds-kød (fx bacon, pølse eller rester af kød fra dagen før)
Evt. 225 g overskuds-kød (fx bacon, pølse eller rester af kød fra dagen før)
Evt. 75 g overskuds-kød (fx bacon, pølse eller rester af kød fra dagen før)
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
1 tsk. tørrede krydderier (fx tørret oregano eller basilikum)
1 ½ tsk. tørrede krydderier (fx tørret oregano eller basilikum)
½ tsk. tørrede krydderier (fx tørret oregano eller basilikum)
2 brikker/dåser hakkede tomater (ca. 800 g)
3 brikker/dåser hakkede tomater (ca. 1200 g)
1 brik/dåse hakkede tomater (ca. 400 g)
1 dåse tomatpuré (ca. 140 g)
1 ½ dåse tomatpuré (ca. 210 g)
1 lille dåse tomatpuré (ca. 70 g)
Evt. 2 spsk. balsamico eller rødvinseddike
Evt. 3 spsk. balsamico eller rødvinseddike
Evt. 1 spsk. balsamico eller rødvinseddike
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
Pasta:
500 g pasta (fuldkorn)
750 g pasta (fuldkorn)
250 g pasta (fuldkorn)
2 tsk. salt
3 tsk. salt
1 tsk. salt
Topping:
4 spsk. revet ost (fx parmesan eller cheddar)
6 spsk. revet ost (fx parmesan eller cheddar)
2 spsk. revet ost (fx parmesan eller cheddar)
Peberfrugt
Bacon i tern
Olie - smagsneutral
Oregano (tørret)
Hakkede tomater
Tomatpuré
Balsamicoeddike (mørk)
Salt
Peber
Spaghetti
Parmesanost
Køkkenredskaber til red maden pasta
1 køkkenvægt
1 teske
1 spiseske
1 kniv (bestik)
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 stegepande
1 paletkniv
1 stor gryde med låg
1 gaffel
1 rivejern
1 dørslag
4 dybe tallerkner
Køkkenvægt
Teske
Spiseske
Kniv bestik
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Stegepande
Paletkniv
Stor gryde
Gaffel
Rivejern
Dørslag
Dyb tallerken
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Tomatsovs:
3.
Skyl grøntsagerne, og hak dem i små stykker.
4.
Hvis du bruger kød, så skær det i mundrette stykker.
5.
Varm en stegepande op til middelvarme og kom olie på. Kom grøntsagerne og de tørrede krydderier op i stegepanden, og steg dem i 3 minutter. Tilsæt eventuelt kød.
6.
Skru ned for varmen. Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré og balsamico, og bring det hele i kog. Smag til med salt og peber, og lad det simre, mens du koger pastaen.
Pasta:
7.
Kom vand og salt i en stor gryde. Tænd for høj varme, og læg låg på. Vent til vandet koger. Tilsæt spaghettien, og skru ned på middel varme. Læs på pakken, hvor lang tid pastaen skal koge. Se videoen.
8.
Hvis du vil toppe din pastaret med revet ost, så riv den på et rivejern. Hårde oste som parmesan skal rives på den fine side, og bløde oste som cheddar skal rives på den grove side.
9.
Stil et dørslag ned i køkkenvasken. Hæld vand og pasta i dørslaget, og lad det dryppe af.
10.
Server pastaen i dybe tallerkener med tomatsovsen ovenpå. Top med revet ost, hvis du har lyst.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2940 kJ / 703 kcal
Protein: 20 %
Kulhydrat: 58 %
Fedt: 27 %
Kostfibre: 5 %
Kokkeskolevideoer