
- >
- Opskrifter>
- Madpakker>
- Frokost og madpakker, øvrige>
- Pasta ala pizza
Pasta ala pizza
Samlet tid: 40 min.
Arbejdstid: 15 min.
Sværhedsgrad: Nem

Pasta som pizza. Her er opskriften på din nye yndlingsret, og så er den nem at lave! Du kan i stedet for den hjemmelavede tomatsovs og dressing, køber en færdig, når det skal gå tjept. Du kan også vælge 100% din egen salat til. Og resterne er perfekte i madpakken. Mummemum!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til pasta ala pizza
Pasta:
2 l. vand
3 l. vand
1 l. vand
400 g. fuldkornspasta
600 g. fuldkornspasta
200 g. fuldkornspasta
1 tsk. salt
1½ tsk. salt
½ tsk. salt
Hjemmelavet tomatsovs:
1 fed hvidløg
2 fed hvidløg
1 lille fed hvidløg
100 g. cherrytomater
150 g. cherrytomater
50 g. cherrytomater
1 dl. frisk basilikum eller 1 spsk. tørret
1½ dl. frisk basilikum eller 1½ spsk. tørret
½ dl. frisk basilikum eller ½ spsk. tørret
1 brik/dåse hakkede tomater
1½ brik/dåse hakkede tomater
½ brik/dåse hakkede tomater
1 spsk. tomatpuré
1½ spsk. tomatpuré
½ spsk. tomatpuré
½ tsk. eddike
¾ tsk. eddike
¼ tsk. eddike
1 spsk. olie
1½ spsk. olie
½ spsk. olie
¼ tsk. salt
½ tsk. salt
¼ tsk. salt
½ tsk. sukker
¾ tsk. sukker
¼ tsk. sukker
Toppings:
135 g. revet cheddarost
200 g. revet cheddarost
65 g. revet cheddarost
75 g. pepperoni
110 g. pepperoni
35 g. pepperoni
1 peberfrugt
1½ peberfrugt
½ peberfrugt
2 tsk. oregano
3 tsk. oregano
1 tsk. oregano
Salat:
400 g. spidskål
600 g. spidskål
200 g. spidskål
½ agurk
¾ agurk
¼ agurk
3 tomater
4 tomater
2 tomater
Creme fraiche-dressing
2 tsk frisk purløg
3 tsk frisk purløg
1 tsk frisk purløg
2 dl. creme fraiche
3 dl. creme fraiche
1 dl. creme fraiche
1 dl. mayonnaise
1½ dl. mayonnaise
½ dl. mayonnaise
2 tsk. bearnaiseessens eller æblecidereddike
3 tsk. bearnaiseessens eller æblecidereddike
1 tsk. bearnaiseessens eller æblecidereddike
2 tsk. tørret oregano
3 tsk. tørret oregano
1 tsk. tørret oregano
1 spsk. vand
1½ spsk. vand
½ spsk. vand
1 fed hvidløg
1½ fed hvidløg
½ fed hvidløg
¼ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knsp. salt
1 knsp. peber
1 knsp. peber
1 knsp. peber

Vand

Pasta (fuldkorn)

Salt

Hvidløg

Cherrytomat

Basilikum

Hakkede tomater

Tomatpuré

Eddike

Olivenolie

Sukker

Cheddarost

Pepperoni

Peberfrugt

Oregano (tørret)

Spidskål

Agurk

Tomat

Purløg

Creme fraiche

Mayonnaise

Æblecidereddike

Peber
Køkkenredskaber til pasta ala pizza
1 stor gryde
1 dørslag
1 lille skarp kniv
1 køkkenvægt
2 decilitermål
2 spiseskeer
3 teskeer
1 blender eller stavblender
1 ovnfast fad
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 brødkniv
1 mellem skål
1 lille skål
1 saks

Stor gryde

Dørslag

Lille skarp kniv

Køkkenvægt

Decilitermål

Spiseske

Teske

Blender

Stort ovnfast fad

Skærebræt

Stor skarp kniv

Brødkniv

Mellem skål

Lille skål

Saks

Hvidløgspresser
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Koge pasta:
3.
Hæld vandet i en gryde og kog vandet op.
4.
Hæld pasta og salt i gryden, og kog pastaen, som det står på pakken. Se videoen.
5.
Hæld vandet fra pastaen ved at hælde pasta og vand igennem et dørslag, og hæld derefter pastaen tilbage i gryden.
Tomatsovs:
6.
Pil hvidløg.
Kom friske tomater, basilikum, hakkede tomater, tomatpuré, eddike, olie, salt og hvidløg op i en blender. Blend, til en ensartet konsistens.
Smag til med sukker.
Samle pasta ala pizza:
7.
Tænd ovnen på 200 grader.
8.
Hæld tomatsovsen op i gryden, og rør det sammen med pastaen. Hæld pasta med tomatsovs ned i et ovnfast fad.
9.
Drys ost over pastaen.
10.
Vask peberfrugten, og skær den i ringe.
11.
Læg pepperoni og peberfrugten på osten.
12.
Drys med oregano over pastaen.
13.
Sæt pastaen i ovnen i cirka 15 minutter, indtil osten er smeltet og gylden.
Salat:
14.
Skyl spidskål, agurk og tomater grundigt.
15.
Halver spidskålet på langs, og snit det fint. Hæld det i en skål. Se videoen.
16.
Skær agurken igennem på langs til to halvmåner. Læg den flade side ned mod skærebrættet, og skær agurkerne ud i ½ cm tykkelse. Hæld det oven på spidskålen.
17.
Skær tomater ud i skiver eller tern med en brødkniv. Hæld det oven på spidskålen og agurkerne. Se videoen.
Creme fraiche-dressing:
18.
Brug en saks til at klippe purløg ud i små stykker. Kom det op i en skål, og tilsæt creme fraiche, mayonnaise, bearnaise-essens, tørret oregano og vand. Pres hvidløg med en hvidløgspresser, og tilsæt det.
19.
Smag til med salt og peber.
20.
Spis dressingen til salaten. Dressingen kan holde sig 3-5 dage på køl.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 4000 kJ / 956 kcal
Protein: 13 %
Kulhydrat: 36 %
Fedt: 48 %
Heraf mættet fedt: 19 g,
Kostfibre: 3 %
Kokkeskolevideoer