![](/assets/images/menu-bg.jpg?width=1920&mode=crop&quality=80)
- >
- Opskrifter>
- Madpakker>
- Frokost og madpakker, øvrige>
- Pasta ala pizza
Pasta ala pizza
Samlet tid: 40 min.
Arbejdstid: 15 min.
Sværhedsgrad: Nem
![](/media/30wi2kpq/pizzapasta.jpg?width=1920&heightratio=0.6666666666666666666666666667&mode=crop&quality=80)
Pasta som pizza. Her er opskriften på din nye yndlingsret, og så er den nem at lave! Du kan i stedet for den hjemmelavede tomatsovs og dressing, køber en færdig, når det skal gå tjept. Du kan også vælge 100% din egen salat til. Og resterne er perfekte i madpakken. Mummemum!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til pasta ala pizza
Pasta:
2 l. vand
3 l. vand
1 l. vand
400 g. fuldkornspasta
600 g. fuldkornspasta
200 g. fuldkornspasta
1 tsk. salt
1½ tsk. salt
½ tsk. salt
Hjemmelavet tomatsovs:
1 fed hvidløg
2 fed hvidløg
1 lille fed hvidløg
100 g. cherrytomater
150 g. cherrytomater
50 g. cherrytomater
1 dl. frisk basilikum eller 1 spsk. tørret
1½ dl. frisk basilikum eller 1½ spsk. tørret
½ dl. frisk basilikum eller ½ spsk. tørret
1 brik/dåse hakkede tomater (ca. 400 g)
1½ brik/dåse hakkede tomater (ca. 600 g)
½ brik/dåse hakkede tomater (ca. 200 g)
1 spsk. tomatpuré
1½ spsk. tomatpuré
½ spsk. tomatpuré
½ tsk. eddike
¾ tsk. eddike
¼ tsk. eddike
1 spsk. olie
1½ spsk. olie
½ spsk. olie
¼ tsk. salt
½ tsk. salt
¼ tsk. salt
½ tsk. sukker
¾ tsk. sukker
¼ tsk. sukker
Toppings:
135 g. revet cheddarost
200 g. revet cheddarost
65 g. revet cheddarost
75 g. pepperoni
110 g. pepperoni
35 g. pepperoni
1 peberfrugt
1½ peberfrugt
½ peberfrugt
2 tsk. oregano
3 tsk. oregano
1 tsk. oregano
Salat:
400 g. spidskål
600 g. spidskål
200 g. spidskål
½ agurk
¾ agurk
¼ agurk
3 tomater
4 tomater
2 tomater
Creme fraiche-dressing
2 tsk frisk purløg
3 tsk frisk purløg
1 tsk frisk purløg
2 dl. creme fraiche
3 dl. creme fraiche
1 dl. creme fraiche
1 dl. mayonnaise
1½ dl. mayonnaise
½ dl. mayonnaise
2 tsk. bearnaiseessens eller æblecidereddike
3 tsk. bearnaiseessens eller æblecidereddike
1 tsk. bearnaiseessens eller æblecidereddike
2 tsk. tørret oregano
3 tsk. tørret oregano
1 tsk. tørret oregano
1 spsk. vand
1½ spsk. vand
½ spsk. vand
1 fed hvidløg
1½ fed hvidløg
½ fed hvidløg
¼ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knsp. salt
1 knsp. peber
1 knsp. peber
1 knsp. peber
![](/media/b3lkg2qn/thumb_colourbox3099415.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Vand
![](/media/pf4bprwh/fuldkornspasta.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Pasta (fuldkorn)
![](/media/ksskkl1i/salt-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Salt
![](/media/hawhuhqp/hvidløg-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Hvidløg
![](/media/w0tcun3p/cherrytomater-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Cherrytomat
![](/media/gszin5cl/basilikum.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Basilikum
![](/media/pivfvzwz/hakkede_tomater-08-1200px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Hakkede tomater
![](/media/u44ff4gu/tomatpure-24-1200px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Tomatpuré
![](/media/b3udce3c/lagereddike-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Eddike - lagereddike
![](/media/y1dgtqfz/olivenolie-800px_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Olivenolie
![](/media/x0wbfdzv/fdb_-stroesukker_oeko_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Sukker
![](/media/ncxkhguk/cheddarost.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Cheddarost
![](/media/srwcyxah/peperoni-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Pepperoni
![](/media/hv4fwvms/fdb-pebberfrugt.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Peberfrugt
![](/media/kqspl0oo/fdb_-oregano_copy.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Oregano (tørret)
![](/media/gizaj3tx/spidskaal.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Spidskål
![](/media/zjjdpqdc/agurk.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Agurk
![](/media/kjtixvwa/tomater-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Tomat
![](/media/0v2nl41w/purløg.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Purløg
![](/media/athbfjvf/creme_fraiche-800px_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Creme fraiche
![](/media/uvlooxlb/majonaise-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Mayonnaise
![](/media/i5ypjmv3/aeblecider_eddike-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Æblecidereddike
![](/media/t0qhiy5e/pebber_stcdt-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Peber
Køkkenredskaber til pasta ala pizza
1 stor gryde
1 dørslag
1 lille skarp kniv
1 køkkenvægt
2 decilitermål
2 spiseskeer
3 teskeer
1 blender eller stavblender
1 ovnfast fad
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 brødkniv
1 mellem skål
1 lille skål
1 saks
![](/media/pqydx2pp/fdb-redskaber06.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Stor gryde
![](/media/khfewcrn/fdb-redskaber20.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Dørslag
![](/media/zwtfetqj/urtekniv-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Urtekniv
![](/media/lwajbbjp/køkkenvægt-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Køkkenvægt
![](/media/kkrhgigi/decilitermål-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Decilitermål
![](/media/3dznadpq/spiseske-måleske-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Spiseske
![](/media/jdubdacj/teske-som-måleske-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Teske
![](/media/drodfo1l/søjleblender-leksikon-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Søjleblender
![](/media/d4dpr4tl/stort-ovnfast-fad.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Stort ovnfast fad
![](/media/svymhann/skærebræt-træ-og-plast-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Skærebræt
![](/media/b3khocnu/stor-kniv-eller-kokkekniv-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Stor skarp kniv - kokkekniv
![](/media/k5xpo54x/brødkniv-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Brødkniv
![](/media/vgllf4mm/mellem-røreskål-3000-px-3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Mellem røreskål
![](/media/oeghjqd5/lille-røreskål-3000-px-3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Lille røreskål
![](/media/jekiomwb/saks.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Saks
![](/media/4m0panrg/hvidløgspresser.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Hvidløgspresser
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Koge pasta:
3.
Hæld vandet i en gryde og kog vandet op.
4.
Hæld pasta og salt i gryden, og kog pastaen, som det står på pakken. Se videoen.
5.
Hæld vandet fra pastaen ved at hælde pasta og vand igennem et dørslag, og hæld derefter pastaen tilbage i gryden.
Tomatsovs:
6.
Pil hvidløg.
Kom friske tomater, basilikum, hakkede tomater, tomatpuré, eddike, olie, salt og hvidløg op i en blender. Blend, til en ensartet konsistens.
Smag til med sukker.
Samle pasta ala pizza:
7.
Tænd ovnen på 200 grader.
8.
Hæld tomatsovsen op i gryden, og rør det sammen med pastaen. Hæld pasta med tomatsovs ned i et ovnfast fad.
9.
Drys ost over pastaen.
10.
Vask peberfrugten, og skær den i ringe.
11.
Læg pepperoni og peberfrugten på osten.
12.
Drys med oregano over pastaen.
13.
Sæt pastaen i ovnen i cirka 15 minutter, indtil osten er smeltet og gylden.
Salat:
14.
Skyl spidskål, agurk og tomater grundigt.
15.
Halver spidskålet på langs, og snit det fint. Hæld det i en skål. Se videoen.
16.
Skær agurken igennem på langs til to halvmåner. Læg den flade side ned mod skærebrættet, og skær agurkerne ud i ½ cm tykkelse. Hæld det oven på spidskålen.
17.
Skær tomater ud i skiver eller tern med en brødkniv. Hæld det oven på spidskålen og agurkerne. Se videoen.
Creme fraiche-dressing:
18.
Brug en saks til at klippe purløg ud i små stykker. Kom det op i en skål, og tilsæt creme fraiche, mayonnaise, bearnaise-essens, tørret oregano og vand. Pres hvidløg med en hvidløgspresser, og tilsæt det. Se videoen.
19.
Smag til med salt og peber.
20.
Spis dressingen til salaten. Dressingen kan holde sig 3-5 dage på køl.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 4000 kJ / 956 kcal
Protein: 13 %
Kulhydrat: 36 %
Fedt: 48 %
Heraf mættet fedt: 19 g,
Kostfibre: 3 %
Kokkeskolevideoer