
- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Grove grøntsager>
- Gulerødder>
- Råkostsalat med gulerødder og pastinak
Råkostsalat med gulerødder og pastinak
Samlet tid: 15 min.
Arbejdstid: 15 min.
Sværhedsgrad: Nem

En dejlig råkost med gulerødder og pastinakker passer godt som tilbehør til alle slags retter. Den bliver toppet med peanuts, så den er med garanti sprød hele vejen indefra og ud. Knas knas.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til råkostsalat med gulerødder og pastinak
Råkost:
4 gulerødder
6 gulerødder
2 gulerødder
2 pastinakker
3 pastinakker
1 pastinakker
150 g. hvidkål
225 g. hvidkål
75 g. hvidkål
Dressing:
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
½ spsk. eddike fx balsamico
¾ spsk. eddike fx balsamico
¼ spsk. eddike fx balsamico
½ tsk. sukker
¾ tsk. sukker
¼ tsk. sukker
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
1 knivspids peber
1½ knivspids peber
½ knivspids peber
Topping:
25 g. peanuts
40 g. peanuts
15 g. peanuts

Gulerod

Pastinak

Hvidkål

Olivenolie

Eddike - lagereddike

Sukker

Salt

Peber

Peanuts
Køkkenredskaber til råkostsalat med gulerødder og pastinak
1 køkkenvægt
1 kartoffelskræller
1 lille skarp kniv
1 rivejern
1 stor serveringsskål
1 stor skarp kniv
1 skærebræt
1 spiseske
1 teske
1 lille skål

Køkkenvægt

Kartoffelskræller

Urtekniv

Rivejern

Glasskål

Stor skarp kniv - kokkekniv

Skærebræt

Spiseske

Teske

Lille røreskål
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Råkost:
3.
Skyl og skræl gulerødder. Se videoen.
4.
Riv gulerødderne på den grove side af et rivejern. Kom det op i en stor skål. Se videoen.
5.
Skyl og skræl pastinakker. Se videoen.
6.
Riv dem på den grove side af et rivejern. Kom det op i skålen til gulerødderne. Se videoen.
7.
Skyl hvidkålen, og skær den i tynde strimler med en skarp kniv. Kom hvidkålen ned i skålen med gulerødder og pastinakker. Se videoen.
Dressing:
8.
Kom olie, eddike og sukker i en lille skål. Bland det godt sammen, og smag dressingen til med salt og peber.
9.
Hæld dressingen over grøntsagerne.
10.
Top salaten med saltede peanuts, lige inden den skal serveres.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 715 kJ / 171 kcal
Protein: 8 %
Kulhydrat: 29 %
Fedt: 56 %
Heraf mættet fedt: 0,8 g.
Kostfibre: 6 %
Kokkeskolevideoer