![](/assets/images/menu-bg.jpg?width=1920&mode=crop&quality=80)
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Tilbehør>
- Grønt>
- Råkost med rødbeder og æbler
Råkost med rødbeder og æbler
Samlet tid: 15 min.
Arbejdstid: 15 min.
Sværhedsgrad: Nem
![Rødbeder på fire forskellige måder](/remote.axd/tv.samvirke.dk/64968561/79403309/8adf27ebb95eb295410bce474fb308ec/1920x/thumbnail-9.jpg?width=1920&heightratio=0.6666666666666666666666666667&mode=crop&quality=80)
Rødbede, æbler og knoldselleri er alle i sæson i efteråret og over vinteren. Pift din aftensmad op med denne sprøde røde salat som tilbehør.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til råkost med rødbeder og æbler
Råkost:
4 rødbeder
6 rødbeder
2 rødbeder
200 g. knoldselleri
300 g. knoldselleri
100 g. knoldselleri
2 æbler
3 æbler
1 æbler
Dressing:
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
1 spsk. eddike fx balsamico
1½ spsk. eddike fx balsamico
½ spsk. eddike fx balsamico
1 hvidløg
1½ hvidløg
½ hvidløg
1 dl. persille
1½ dl. persille
½ dl. persille
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
1 knivspids peber
1½ knivspids peber
½ knivspids peber
Topping:
2 spsk. peanuts
3 spsk. peanuts
1 spsk. peanuts
![](/media/aghhdkib/r-dbeder.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Rødbede
![](/media/id5lf13d/knoldselleri1.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Knoldselleri
![](/media/l1upgium/æble3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Æble
![](/media/y1dgtqfz/olivenolie-800px_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Olivenolie
![](/media/4s5jfsvq/moerk_balsamico-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Balsamicoeddike (mørk)
![](/media/hawhuhqp/hvidløg-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Hvidløg
![](/media/ksskkl1i/salt-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Salt
![](/media/t0qhiy5e/pebber_stcdt-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Peber
![](/media/qmrnjgnf/peanuts-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Peanuts
Køkkenredskaber til råkost med rødbeder og æbler
1 køkkenvægt
2 spiseskeer
1 decilitermål
1 lille skarp kniv
1 kartoffelskræller
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 rivejern
1 serveringsskål
1 hvidløgspresser
2 små skåle
![](/media/lwajbbjp/køkkenvægt-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Køkkenvægt
![](/media/3dznadpq/spiseske-måleske-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Spiseske
![](/media/kkrhgigi/decilitermål-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Decilitermål
![](/media/zwtfetqj/urtekniv-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Urtekniv
![](/media/tqpe14sq/kartoffelskræller.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Kartoffelskræller
![](/media/svymhann/skærebræt-træ-og-plast-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Skærebræt
![](/media/b3khocnu/stor-kniv-eller-kokkekniv-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Stor skarp kniv - kokkekniv
![](/media/wbgit5k4/rivejern.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Rivejern
![](/media/bo2p3rt4/glasskål.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Glasskål
![](/media/4m0panrg/hvidløgspresser.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Hvidløgspresser
![](/media/oeghjqd5/lille-røreskål-3000-px-3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Lille røreskål
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Råkost:
3.
Skyl rødbederne, og skræl dem. Riv dem på den grove side af et rivejern. Kom det op i en serveringsskål. Se videoen.
4.
Skyl knoldsellerien, og skræl den med en kniv. Riv den på den grove side af et rivejern. Kom det op i skålen til rødbederne. Se videoen.
5.
Skyl æblerne. Riv dem på den grove side af et rivejern. Kom det op i skålen til de andre revne grøntsager. Se videoen.
Skyl æblet. Riv det på den grove side af et rivejern. Kom det op i skålen til de andre revne grøntsager. Se videoen.
Dressing:
6.
Kom vand i en lille skål, og skyl persillen i vandet. Dup den tør i et rent viskestykke, og hak den groft. Kom persillen op i en lille skål. Se videoen.
7.
Pil et hvidløg, og pres med en hvidløgspresser det ned i skålen med persillen. Se videoen.
8.
Kom olie og eddike i skålen, og rør det hele sammen. Smag dressingen til med salt og peber.
Samle råkost:
9.
Hæld dressingen over råkosten, og bland det hele sammen.
10.
Hæld peanuts ovenpå råkosten lige inden den skal serveres.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 862 kJ / 206 kcal
Protein: 9 %
Kulhydrat: 42 %
Fedt: 44 %
Heraf mættet fedt: 0,6 g.
Kostfibre: 5 %
Kokkeskolevideoer