1. >
  2. Opskrifter>
  3. Aftensmad>
  4. Tilbehør>
  5. Grønt>
  6. Råkost med rødbeder og æbler

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Råkost:

3.

Skyl rødbederne, og skræl dem. Riv dem på den grove side af et rivejern. Kom det op i en serveringsskål. Se videoen.

4.

Skyl knoldsellerien, og skræl den med en kniv. Riv den på den grove side af et rivejern. Kom det op i skålen til rødbederne. Se videoen.

5.

Skyl æblerne. Riv dem på den grove side af et rivejern. Kom det op i skålen til de andre revne grøntsager. Se videoen.

Skyl æblet. Riv det på den grove side af et rivejern. Kom det op i skålen til de andre revne grøntsager. Se videoen.

Dressing:

6.

Kom vand i en lille skål, og skyl persillen i vandet. Dup den tør i et rent viskestykke, og hak den groft. Kom persillen op i en lille skål. Se videoen.

7.

Pil et hvidløg, og pres med en hvidløgspresser det ned i skålen med persillen. Se videoen.

8.

Kom olie og eddike i skålen, og rør det hele sammen. Smag dressingen til med salt og peber.

Samle råkost:

9.

Hæld dressingen over råkosten, og bland det hele sammen.

10.

Hæld peanuts ovenpå råkosten lige inden den skal serveres.

Næringsindhold per portion

Energi: 862 kJ / 206 kcal

Protein: 9 %

Kulhydrat: 42 %

Fedt: 44 %

Heraf mættet fedt: 0,6 g.

Kostfibre: 5 %

Kokkeskolevideoer

Sådan river du rødbeder groft og fint

Sådan river du rødbeder groft og fint

Knoldselleri skære

Knoldselleri skære

Æbler, rive

Æbler, rive

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Presse hvidløg

Presse hvidløg

Inspiration

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 15 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 70 min

Samlet tid: 15 min

Arbejdstid: 15 min

Samlet tid: 75 min

Arbejdstid: 45 min