1. >
  2. Opskrifter>
  3. Aftensmad>
  4. Tilbehør>
  5. Grønt og kartofler>
  6. Råkost med rødbeder og æbler

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Råkost:

3.

Skyl rødbederne, og skræl dem. Riv dem på den grove side af et rivejern. Kom det op i en serveringsskål.

4.

Skyl knoldsellerien, og skræl den med en kniv. Riv den på den grove side af et rivejern. Kom det op i skålen til rødbederne. Se videoen.

5.

Skyl æblerne. Riv dem på den grove side af et rivejern. Kom det op i skålen til de andre revne grøntsager. Se videoen.

Skyl æblet. Riv det på den grove side af et rivejern. Kom det op i skålen til de andre revne grøntsager. Se videoen.

Dressing:

6.

Kom vand i en lille skål, og skyl persillen i vandet. Dup den tør i et rent viskestykke, og hak den groft. Kom persillen op i en lille skål. Se videoen.

7.

Pil et hvidløg, og pres med en hvidløgspresser det ned i skålen med persillen.

8.

Kom olie og eddike i skålen, og rør det hele sammen. Smag dressingen til med salt og peber.

Samle råkost:

9.

Hæld dressingen over råkosten, og bland det hele sammen.

10.

Hæld peanuts ovenpå råkosten lige inden den skal serveres.

Næringsindhold per portion

Energi: 862 kJ / 206 kcal

Protein: 9 %

Kulhydrat: 42 %

Fedt: 44 %

Heraf mættet fedt: 0,6 g.

Kostfibre: 5 %

Kokkeskolevideoer

Knoldselleri skære

Knoldselleri skære

Æbler, rive

Æbler, rive

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Inspiration

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 75 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 50 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min