1. >
  2. Red maden-wok

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Wok

3.

Skyl grøntsagerne, og skær dem i lange mundrette stykker. Grove grøntsager, som rødder og kål, skal skæres i mindre stykker end fine grøntsager, som tomater og salatblade.

4.

Hvis du vil have kød i din red maden-wok, så skær det i mindre stykker.

5.

Kog nudler: Kom vand og salt i en stor gryde, og læg låg på. Bring vandet i kog. Kog nudlerne som vist på pakken. Når de er færdige, så hæld dem i et dørslag i håndvasken, og lad dem dryppe af.

6.

Varm sesamolie op på en wok, og steg kød og grove grøntsager, som fx gulerødder og kål, først.

7.

Kom resten af grøntsagerne på panden. Tilsæt hoisinsovs, soja og vand, og lad det simre 4-5 minutter.

Topping

8.

Skyl koriander eller persille og hak det i store stykker. Se videoen.

9.

Skyl lime og skær den i både.

10.

Kom de færdige nudler op i wokken, og vend det hele rundt. Servér med limebåde, peanuts og friske krydderurter.

Næringsindhold per portion

Energi: 2442 kJ / 584 kcal

Protein: 20 %

Kulhydrat: 46 %

Fedt: 30 %

Kostfibre: 4 %

Kokkeskolevideoer

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle