
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Wok>
- Red maden wok
Red maden wok
Samlet tid: 45 min.
Arbejdstid: 45 min.
Sværhedsgrad: Medium

Brug de grøntsager, du allerede har, i en wok og undgå madspild. Nudler + grønt + sovs + eventuelt kød = wok!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til red maden wok
Wok
500 g. overskuds-grønt fx kål, gulerødder, forårsløg, ingefær eller svampe
750 g. overskuds-grønt fx kål, gulerødder, forårsløg, ingefær eller svampe
250 g. overskuds-grønt fx kål, gulerødder, forårsløg, ingefær eller svampe
250 g. overskuds-kød: fx rester af kød fra dagen før
375 g. overskuds-kød: fx rester af kød fra dagen før
125 g. overskuds-kød: fx rester af kød fra dagen før
250 g. fuldkornsnudler
375 g. fuldkornsnudler
125 g. fuldkornsnudler
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
2 spsk. sesamolie
3 spsk. sesamolie
1 spsk. sesamolie
1 ½ dl. hoisinsovs
2 ¼ dl. hoisinsovs
¾ dl. hoisinsovs
2 spsk. soja
3 spsk. soja
1 spsk. soja
½ dl. vand
¾ dl. vand
¼ dl. vand
Topping
1 dl. friske koriander eller persille
1 ½ dl. friske koriander eller persille
½ dl. friske koriander eller persille
1 lime
1 ½ lime
½ lime
1 dl. peanuts
1 ½ dl. peanuts
½ dl. peanuts

Hvidkål

Kyllingebryst

Nudler (fuldkorn)

Salt

Sesamolie

Hoisinsovs

Soja

Vand

Koriander
Køkkenredskaber til red maden wok
1 køkkenvægt
1 spiseske
1 decilitermål
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 mellem gryde med låg
1 gaffel
1 dørslag
1 wok
1 paletkniv
1 lille skål

Køkkenvægt

Spiseske

Decilitermål

Skærebræt

Stor skarp kniv

Mellem gryde

Gaffel

Dørslag

Wok

Paletkniv

Lille skål
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Wok
3.
Skyl grøntsagerne, og skær dem i lange mundrette stykker. Grove grøntsager, som rødder og kål, skal skæres i mindre stykker end fine grøntsager, som tomater og salatblade.
4.
Hvis du vil have kød i din red maden-wok, så skær det i mindre stykker.
5.
Kog nudler: Kom vand og salt i en stor gryde, og læg låg på. Bring vandet i kog. Kog nudlerne som vist på pakken. Når de er færdige, så hæld dem i et dørslag i håndvasken, og lad dem dryppe af.
6.
Varm sesamolie op på en wok, og steg kød og grove grøntsager, som fx gulerødder og kål, først.
7.
Kom resten af grøntsagerne på panden. Tilsæt hoisinsovs, soja og vand, og lad det simre 4-5 minutter.
Topping
8.
Skyl koriander eller persille og hak det i store stykker. Se videoen.
9.
Skyl lime og skær den i både.
10.
Kom de færdige nudler op i wokken, og vend det hele rundt. Servér med limebåde, peanuts og friske krydderurter.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2442 kJ / 584 kcal
Protein: 20 %
Kulhydrat: 46 %
Fedt: 30 %
Kostfibre: 4 %
Kokkeskolevideoer