Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Tærtedej:

3.

Tænd ovnen på 180 grader varmluft eller 200 grader almindelig ovn.

4.

Kom grahamsmel, hvedemel og salt i en skål, og rør rundt. Skær det kolde smør i mindre stykker, og smuldr det i melet med hænderne. Der må ikke være store stykker smør tilbage. Tilsæt koldt vand, og saml dejen til en stor klump. Den skal ikke æltes.

5.

Smør et tærtefad med smør. Husk at smøre op ad kanterne også. Tryk tærtedejen ud i tærteformen med fingrene. Sørg for, at den kommer godt op ad kanterne. Prik små huller i tærtedejen med en gaffel. Se videoen.

6.

Forbag tærtebunden i 15 minutter. Tag den ud, men lad ovnen være tændt.

Fyld:

7.

Skyl og rens grøntsagerne. Hvis du bruger kartofler eller rodfrugter, som for eksempel gulerødder, skal de skrælles. Se videoen.

8.

Skær grove grøntsager (som for eksempel rødder og kål) i tynde stave som tændstikker. Se videoen.

9.

Skær salatgrøntsager (som forårsløg, tomater eller champignon) i mundrette stykker.

10.

Skyl de friske krydderurter, hvis du bruger sådan nogle, og hak dem i mindre stykker. Se videoen.

11.

Hvis du bruger kød, så skær det i små tern eller strimler.

12.

Slå et æg ud i en kop, og kom det over i en mellemstor skål. Fortsæt på samme måde med resten af æggene. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Tilsæt mejeriprodukt, som mælk eller creme fraiche. Tilsæt salt og peber, og rør det sammen med et piskeris. Se videoen.

13.

Fordel grøntsager, krydderier eller krydderurter og eventuelt kød i den forbagte tærtebund. Hæld æggeblandingen over fyldet.

14.

Bag tærten i cirka 45 minutter, til æggemassen er stivnet. Du kan stikke i den med en gaffel for at se, om tærten er fast og ikke længere våd.

Næringsindhold per portion

Energi: 2601 kJ / 622 kcal

Protein: 14 %

Kulhydrat: 29 %

Fedt: 55 %

Heraf mættet fedt: 20 g.

Kostfibre: 2 %

Kokkeskolevideoer

Tærte i form

Tærte i form

Skrælle gulerod

Skrælle gulerod

Gulerod i tykke og tynde stave

Gulerod i tykke og tynde stave

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Inspiration

Samlet tid: 70 min

Arbejdstid: 40 min

Galette

Medium

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 55 min

Samlet tid: 100 min

Arbejdstid: 15 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 45 min