
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Tærter>
- Red maden tærte
Red maden tærte
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 45 min.
Sværhedsgrad: Medium

Vidste du, at du kan tærte af det, du allerede har i køleskabet? Du skal bare bruge grøntsager, mejeri, æg og evt. kød. Hvis du har små rester, kan du lave forskellige halvdele.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til red maden tærte
Tærtedej
70 g. grahamsmel
105 g. grahamsmel
35 g. grahamsmel
140 g. hvedemel
210 g. hvedemel
70 g. hvedemel
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
100 g. smør
150 g. smør
50 g. smør
1 ½ spsk. vand
2 ¼ spsk. vand
¾ spsk. vand
1 spsk. smør
1 ½ spsk. smør
½ spsk. smør
Fyld
400 g. overskuds-grønt fx gulerødder, spinat, forårsløg eller løg
600 g. overskuds-grønt fx gulerødder, spinat, forårsløg eller løg
200 g. overskuds-grønt fx gulerødder, spinat, forårsløg eller løg
2 tsk. tørret rosmarin eller 1 dl. frisk persille eller basilikum
3 tsk. tørret rosmarin eller 1 dl. frisk persille eller basilikum
1 tsk. tørret rosmarin eller 1 dl. frisk persille eller basilikum
Evt. 150 g overskuds-kød fx pålæg eller pølse
Evt. 225 g overskuds-kød fx pålæg eller pølse
Evt. 75 g overskuds-kød fx pålæg eller pølse
4 æg
6 æg
2 æg
100 g. overskuds-mejeri fx hytteost, yoghurt eller cremefraiche
150 g. overskuds-mejeri fx hytteost, yoghurt eller cremefraiche
50 g. overskuds-mejeri fx hytteost, yoghurt eller cremefraiche
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
½ tsk. peber
¾ tsk. peber
¼ tsk. peber

Grahamsmel

Hvedemel

Salt

Smør

Vand

Gulerod

Rosmarin (frisk)

Pølser

Æg

Hytteost

Peber
Køkkenredskaber til red maden tærte
1 køkkenvægt
1 teske
1 spiseske
2 mellem skåle
1 kniv (bestik)
1 tærteform 26 cm
1 tærteform 28 cm
1 tærteform 22 cm
1 gaffel
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 lille skarp kniv
1 kartoffelskræller
1 lille skål
1 kop
1 piskeris

Køkkenvægt

Teske

Spiseske

Mellem skål

Kniv bestik

Tærteform

Gaffel

Skærebræt

Stor skarp kniv

Lille skarp kniv

Kartoffelskræller

Lille skål

Kop

Piskeris
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Tærtedej
3.
Kom grahamsmel, hvedemel og salt i en skål og rør rundt. Skær det kolde smør i mindre stykker, og smuldr det i melet med hænderne. Der må ikke være store stykker smør tilbage. Tilsæt koldt vand, og saml dejen til en stor klump. Den skal ikke æltes.
4.
Smør smør ud i et tærtefad. Husk at smøre op ad kanterne også. Tryk tærtedejen ud i tærteformen med fingrene. Sørg for, at den kommer godt op af kanterne. Prik tærtedejen med en gaffel. Se videoen.
5.
Forbag tærtebunden i 15 minutter. Tag den ud, men lad ovnen være tændt.
Fyld
6.
Skyl og rens grøntsagerne. Hvis du bruger rødder, som gulerødder og kartofler, skal de skrælles.
7.
Skær grove grøntsager, som rødder og kål, i tynde stave som tændstikker.
8.
Skær salatgrøntsager, som forårsløg, tomater eller champignon, i mundrette stykker.
9.
Skyl og hak de friske krydderurter i mindre stykker, hvis du bruger det. Se videoen.
10.
Hvis du bruger kød, så skær det i små tern eller strimler.
11.
Slå et æg ud i en kop, og kom det over i en mellem skål. Fortsæt på samme måde med resten af æggene. Tilsæt mejeriprodukt, som mælk eller cremefraiche. Tilsæt salt og peber og pisk det sammen med et piskeris. Se videoen.
12.
Fordel grøntsager, krydderier eller krydderurter og eventuelt kød i den forbagte tærtebund. Hæld æggeblandingen over fyldet.
13.
Bag tærten i 45 minutter, eller til æggemassen er stivnet. Du kan stikke i den med en gaffel og se, at tærten er fast og ikke længere er våd.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2601 kJ / 622 kcal
Protein: 14 %
Kulhydrat: 29 %
Fedt: 55 %
Heraf mættet fedt: 20 g.
Kostfibre: 2 %
Kokkeskolevideoer