- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Tilbehør>
- Grønt>
- Råkost med rødbeder og æbler
Råkost med rødbeder og æbler
Samlet tid: 15 min.
Arbejdstid: 15 min.
Sværhedsgrad: Nem
Rødbede, æbler og knoldselleri er alle i sæson i efteråret og over vinteren. Pift din aftensmad op med denne sprøde røde salat som tilbehør.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til råkost med rødbeder og æbler
Råkost:
4 rødbeder
6 rødbeder
2 rødbeder
200 g. knoldselleri
300 g. knoldselleri
100 g. knoldselleri
2 æbler
3 æbler
1 æbler
Dressing:
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
1 spsk. eddike fx balsamico
1½ spsk. eddike fx balsamico
½ spsk. eddike fx balsamico
1 hvidløg
1½ hvidløg
½ hvidløg
1 dl. persille
1½ dl. persille
½ dl. persille
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
1 knivspids peber
1½ knivspids peber
½ knivspids peber
Topping:
2 spsk. peanuts
3 spsk. peanuts
1 spsk. peanuts
Rødbede
Knoldselleri
Æble
Olivenolie
Balsamicoeddike (mørk)
Hvidløg
Salt
Peber
Peanuts
Køkkenredskaber til råkost med rødbeder og æbler
1 køkkenvægt
2 spiseskeer
1 decilitermål
1 lille skarp kniv
1 kartoffelskræller
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 rivejern
1 serveringsskål
1 hvidløgspresser
2 små skåle
Køkkenvægt
Spiseske
Decilitermål
Urtekniv
Kartoffelskræller
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Rivejern
Glasskål
Hvidløgspresser
Lille røreskål
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Råkost:
3.
Skyl rødbederne, og skræl dem. Riv dem på den grove side af et rivejern. Kom det op i en serveringsskål. Se videoen.
4.
Skyl knoldsellerien, og skræl den med en kniv. Riv den på den grove side af et rivejern. Kom det op i skålen til rødbederne. Se videoen.
5.
Skyl æblerne. Riv dem på den grove side af et rivejern. Kom det op i skålen til de andre revne grøntsager. Se videoen.
Skyl æblet. Riv det på den grove side af et rivejern. Kom det op i skålen til de andre revne grøntsager. Se videoen.
Dressing:
6.
Kom vand i en lille skål, og skyl persillen i vandet. Dup den tør i et rent viskestykke, og hak den groft. Kom persillen op i en lille skål. Se videoen.
7.
Pil et hvidløg, og pres med en hvidløgspresser det ned i skålen med persillen. Se videoen.
8.
Kom olie og eddike i skålen, og rør det hele sammen. Smag dressingen til med salt og peber.
Samle råkost:
9.
Hæld dressingen over råkosten, og bland det hele sammen.
10.
Hæld peanuts ovenpå råkosten lige inden den skal serveres.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 862 kJ / 206 kcal
Protein: 9 %
Kulhydrat: 42 %
Fedt: 44 %
Heraf mættet fedt: 0,6 g.
Kostfibre: 5 %
Kokkeskolevideoer